ΑΕΚ: Η νύχτα που... σούταρε και έσπασε τα δοκάρια κυριολεκτικά!

ΑΕΚ: Η νύχτα που… σούταρε και έσπασε τα δοκάρια κυριολεκτικά υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Τα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ανάμεσα τους μπορεί να βρει κάποιος απίστευτες ιστορίες, αλλά σίγουρα όσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, είναι πραγματικά απίθανα.

Ηταν ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με γκολ του Τζόρτζεβιτς μόλις στο 8’. Αυτό το 0-1 δεν άλλαξε ποτέ, αφού η ΑΕΚ φρόντισε να… τιμήσει τον στίχο του ύμνου της που λέει «σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια», σημαδεύοντας συνολικά πέντε φορές τα… σίδερα: τις τρεις στην ίδια φάση του 58ου λεπτού!

Ο Σέρβος πλάγιος μπακ Νικόλα Μάλμπασα εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και μέσα σε ενάμιση δευτερόλεπτο έγιναν όσα δεν γίνονται μέσα σε 90 λεπτά: ο Κώστας Κατσουράνης έπιασε κεφαλιά και στην έστειλε στο δεξί δοκάρι, η μπάλα γύρισε σε αυτόν και με σουτ την έστειλε ξανά στο ίδιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ σημάδεψε το οριζόντιο!

Και η κακοτυχία για την ΑΕΚ δεν τελείωσε εκεί. Στο 84’ ο Κατσουράνης πλάσαρε από κοντά για να σημαδέψει το ίδιο δοκάρι (!), ενώ η τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ στο ίδιο λεπτό των καθυστερήσεων είχε το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς το απευθείας φάουλ του Βλάνταν Ιβιτς κτύπησε επίσης στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη!

Στα όρια του μεταφυσικού

Το ποδόσφαιρο, η ζωή γενικά, μπορεί να γράφει τις πιο περίεργες ιστορίες. Ετσι, όσα συνέβησαν με τα πέντε δοκάρια της ΑΕΚ είχαν κάτι σχεδόν… μεταφυσικό μέσα τους. Πως αλλιώς να εξηγηθεί, πως τα τρία από τα πέντε δοκάρια που είχε ο Κατσουράνης, έχουν σταματήσει όχι μόνο στο ίδιο δοκάρι (το δεξί της εστίας) αλλά και στο ίδιο σχεδόν σημείο του!

Το ακόμα πιο τρομερό που διαπιστώνει κάποιος βλέποντας τις φάσεις είναι και τα άλλα δυο δοκάρια – εκείνο του Σέζαρ προ κενής σχεδόν εστίας και του Ιβιτς με την εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις – έχουν σταματήσει επίσης στο ίδιο μέρος του οριζόντιου δοκαριού! Λες και κάποιος είχε βάλει μαγνήτη στα συγκεκριμένα σημεία και η μπάλα προσέκρουε εκεί.

Ηταν μια σπανιότατη περίπτωση ατυχίας, γι’ αυτό και οι παίκτες αποθεώθηκαν σαν νικητές από περίπου 30 χιλιάδες οπαδούς. Υπήρχαν χαμόγελα ικανοποίησης για την προσπάθεια και ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης χειροκρότησε και εκείνος τους παίκτες, με τον κόσμο γύρω του να χαμογελά. Ηταν η εποχή της μεγάλης προσπάθειας επιβίωσης της ΑΕΚ με ηγέτη τον Ντέμη και ο κόσμος ήταν πάντα εκεί για να στηρίξει και να χειροκροτήσει κάθε προσπάθεια, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News