SUPER LEAGUE: O OΦΗ, ο Μπουζούκης και το μέλλον στην Κρήτη

Ο ΟΦΗ είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν διάθεση να προχωρήσουν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν που προδιαγράφεται διαφορετική. Σε όλα τα επίπεδα… Γράφει ο Κώστας Κοφινάς.

Ο ΟΦΗ είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν διάθεση να προχωρήσουν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν που προδιαγράφεται διαφορετική. Σε όλα τα επίπεδα… Γράφει ο Κώστας Κοφινάς. 

Αν για κάτι μπορείς να βγάλεις το καπέλο στον ΟΦΗ, είναι πως αυτή η ομάδα είναι συνώνυμο της ανατροπής. Στον πρώτο γύρο το 0-3 με την ΑΕΚ το γύρισε στο φινάλε στο 3-3! Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, οι ποδοσφαιριστές και ο Νιόπλιας το επιχείρησαν ξανά: τι κι αν έχαναν 1-2 από τον Παναθηναϊκό; Πρώτα ισοφάρισαν και στην τελευταία φάση του αγώνα έφτασαν στο 3-2.

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα των ανατροπών εντός και εκτός γηπέδων

Δεν μπορεί να το πεις σύμπτωση. Κάθε άλλο. Η ανατροπή φαίνεται πως είναι στο αίμα του ΟΦΗ. Τουλάχιστον σε αυτή την έκδοση της ομάδας κι αυτό γιατί ανατρέπει και βεβαιότητες ετών, καθόσον επιδιώκει να δει με άλλο μάτι το μέλλον. ‘Η και να το φέρει πιο κοντά! Να είναι τα νέα στελέχη με το κοφτερό μυαλό που υπάρχουν στο τμήμα, ο τεχνικός Νίκος Νιόπλιας επίσης; ‘Η μήπως ο Μηνάς Λυσάνδρου, ένας παράγοντας με ευρυμάθεια και σύγχρονη αντίληψη των καταστάσεων που ήδη κάνει εξαιρετική δουλειά στο Ηράκλειο; Προσέξτε τι συμβαίνει στην Κρήτη, γιατί δεν είναι και σύνηθες.

Ο ΟΦΗ έχει υλοποιήσει κάποιες μεταγραφές, έχοντας το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα». Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πολλά κινήθηκαν ένεκα της πρότασης που έγινε στην ΠΑΕ για τον Αντίλ Ναμπί. Δεν τον υπολόγιζαν πολύ. Ο Ατρόμητος τον ήθελε «εδώ και τώρα». Ο ΟΦΗ συμφώνησε σχεδόν αμέσως. Αλλά με έναν όρο: να πάρει κι αυτός ένα κομμάτι από το ρόστερ του Ατρομήτου. Εφερε από το Περιστέρι τον Χρήστο Μανδά, νεαρό (21) γκολκίπερ, στο δίδυμο των Ελπίδων μαζί με τον Τζολάκη. Γιατί τον ζήτησε άμεσα; Προφανώς οι αρμόδιοι θέλουν να διαπιστώσουν μέχρι το φινάλε της σεζόν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μανδάς (που δεν αγωνιζόταν ιδιαίτερα τούτη τη χρονιά στο Περιστέρι), αν θέλει κάπου να βελτιωθεί, αν μπορεί να υποστηρίξει το παιχνίδι «με τα πόδια» που πρέπει να… χτίζει ο γκολκίπερ. Το θέλουν αυτό στον ΟΦΗ. Φυσικά, εδώ έρχεται άμεσα η επόμενη ερώτηση: γιατί τώρα ο Μανδάς και στο Γεντί Κουλέ θα έχουν τέσσερις γκολκίπερ, όλοι με παραστάσεις; Αρχικά, ο Μπόι Βάτερμαν των 38 ετών, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν συνεχίσει και μετά το φινάλε της σεζόν. Καλός, χρυσός, πλην όμως τα χρόνια περνούν. Ο Δημήτρης Σωτηρίου, μάλλον θα μείνει στην ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λογίζεται «πρωτοδεύτερος». Οσο για τον Επασί, η θαυμαστή πορεία του Καμερούν στο Αφρικα Καπ, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά, αλλά και το γεγονός πως είναι αναπληρωματικός του «πολύ» Ονανά, κάνουν τους αρμόδιους να τρέφουν όνειρα πως αργά ή γρήγορα θα πουλήσουν τον αλλοδαπό «άσο»! Είδατε, λοιπόν, πώς προκύπτουν θέσεις και ποιο είναι το πλάνο για τον Μανδά;

Τα κέρδη που περιμένουν από τη μεταγραφή Μπουζούκη ΟΦΗ και… Παναθηναϊκός

Οσον αφορά στον Γιάννη Μπουζούκη, ήταν μια ευκαιρία μεγάλη για τον ΟΦΗ. Ο παίκτης ένιωσε πως έκανε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό. Είχε πρόταση από τον Ατρόμητο και τον Αρη, ενώ λέγεται πως την υστάτη ώρα τον πλησίασε και ο Αστέρας Τρίπολης προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Ωστόσο, στην Κρήτη είχαν κάνει τα κουμάντα τους, πάει να πει πως η προεργασία δεν πήγε στράφι και ο Μπουζούκης ικανοποιήθηκε με όσα άκουσε. Απέμενε ο Παναθηναϊκός. Δεν πήρε χρήματα, όπως λένε όλες οι πηγές. Αρκέστηκε σε ρήτρα μεταπώλησης, που δεν είναι μικρή όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε στο 10%. Οποιος πει ένα νούμερο κοντά στο 30% μέσα θα είναι. Και αναμένουν και οι δύο ΠΑΕ κέρδη από μια πώληση του διεθνούς με τις μικρές εθνικές ομάδες, μεσοκυνηγού με το γλυκό αριστερό πόδι.

Ασφαλώς, χρειάζεται να τονιστεί και το εξής ως… επιδόρπιο: ένεκα του χειμερινού Μουντιάλ, το πρωτάθλημα πάει να αρχίσει τον Αύγουστο. Νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν. Γιατί οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές την τελευταία στιγμή και να μην έχουν έναν μίνιμουμ προγραμματισμό; Ο ΟΦΗ με τις άκρως συνετές και σίγουρα επαγγελματικές του κινήσεις, δείχνει έναν «άλλο δρόμο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News