ΑΕΚ: Στα όρια του μεταφυσικού

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ψάχνει κάπου για να βρει λογική σε όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ.

Είναι παρανοϊκό αυτό. Δεν μπορώ πια να το εξηγήσω με ποδοσφαιρικούς όρους. Δεν μπορεί να ψάξει κάποιος λογική σε πράγματα που υπερβαίνουν την πραγματικότητα και αγγίζουν τα όρια του μεταφυσικού.

Πως κατάφερε η ΑΕΚ να μην κερδίσει τον ΠΑΟΚ και αυτήν τη φορά, είναι αποτέλεσμα που θα πρέπει να ψάξουμε σε μυστικιστικά βιβλία για να βρούμε την εξήγηση. Αλλά συμβαίνει και πλέον η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει στα χέρια της την Ευρώπη στα ματς που απομένουν.

Τηρουμένων των συνθηκών και των απωλειών που είχε, η ΑΕΚ πήγε καλά το παιχνίδι. Στάθηκε καλά τακτικά και κλειδί γι’ αυτό ήταν ο Σιμάνσκι. Οταν ο Πολωνός μπόρεσε να κατανείμει σωστά τις δυνάμεις του και να παίξει σε ρόλο κόφτη, όλα έγιναν πολύ πιο απλά για την ΑΕΚ. Ο Αμραμπατ έκανε παιχνιδάρα και έπαιζε μόνος του όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΕΚ αν και δημιούργησε πολλές κλασικές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να πετύχει πάνω από ένα γκολ.

Με χάντικαπ ένα γκολ

Το δεύτερο γκολ είναι απαραίτητο, γιατί ξέρεις με τη φετινή ΑΕΚ πως θα κάνει σίγουρα ένα δώρο γκολ στον αντίπαλο, ειδικά όταν αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Και μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα στη θλιβερή αμυντική λειτουργία με το χέρι στην προσπάθεια του Τσόλακ – αλήθεια, έπρεπε να πάει στο VAR ο διαιτητής ή δεν μπορούσε να φανεί με γυμνό μάτι – αλλά το έκαναν το θαύμα τους και προσέφεραν ένα γκολ στον ΠΑΟΚ και θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα.

Αρα, είναι σα να ξεκινά κάθε παιχνίδι η ΑΕΚ με χάντικαπ ενός γκολ. Και δεν μπορεί αυτή η ομάδα, ακόμα και με παίκτες που κουβαλούν μεγάλη εμπειρία και έχουν προσωπικότητα, να βρίσκει μονίμως λύσεις. Ειδικά μάλιστα όταν έχει ξεμείνει και από εναλλακτικές επιλογές, καθώς ο πάγκος ήταν άδειος και δεν προσέφερε παρά ελάχιστες επιλογές στον Οφρυδόπουλο για να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Μοιραία, έβλεπε τον Λουτσέσκου να φρεσκάρει την ομάδα του και να πιέζει και εκείνος αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον Φράνσον!

Ζόρικη η συνέχεια για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μεγάλα ζόρια μπροστά της. Εχει τέσσερα ματς και δεν είναι καν προς μεγάλο όφελος της, πως τα τρία είναι στο ΟΑΚΑ που έχει μετατραπεί σε ναρκοπέδιο, ειδικά τώρα που φτάσαμε στα πλέι οφ. Βρίσκεται να κυνηγά τον Αρη και τον Παναθηναϊκό. Το βασικό της ζήτημα είναι να προσπεράσει τον Αρη, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει και την ευκαιρία του κυπέλλου. Και το θέμα είναι πως θα μπορέσει να το κάνει αυτό με την εικόνα που δείχνει.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Δεν υπάρχει πια Αραούχο, δεν υπάρχει εύκολο γκολ. Σε λίγες ημέρες, όταν θα μικρύνει το διάστημα μεταξύ των αγώνων, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα φρεσκάρουν την ομάδα και θα της δίνουν τις επιλογές. Αλλά για να μη χανόμαστε, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει υπερβάσεις από εδώ και πέρα σε σχέση με αυτό που εμφανίζει τώρα, για να μπορέσει να περισώσει έστω την ευρωπαϊκή προοπτική για την επόμενη σεζόν.

Τραγική διαιτησία

Οσον αφορά τη διαιτησία, δεν μπορεί κανείς να μένει ασυγκίνητος σε όσα περίεργα και τραγελαφικά συμβαίνουν. Στο ένα γήπεδο παίζουν…παράταση, στο άλλο έχουμε τον Καμπάκοφ να παίζει λίμπερο. Εκοψε τον Λιβάι που έφευγε σε κόντρα για να δώσει επιθετικό φάουλ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ. Εκοψε αντεπίθεση του Τσούμπερ και έδωσε κάρτα στον Αμραμπατ, μασώντας τελείως το πεντακάθαρο φάουλ και ορισμό της κίτρινης που έκανε ο Σβαμπ.

Το μόνο ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι πως… τελείωσαν τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Να τελειώσει πια αυτή η ιστορία, να αλλάξουν πράγματα για την ΑΕΚ και να μπει μια νέα αρχή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παραχάραξη της ιστορίας και η ΑΕΚ πρέπει να βρει τις λύσεις για να είναι ξανά η ομάδα που θα μπορεί να παίρνει αποτελέσματα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, εντός και εκτός έδρας. Αλλά όχι με αυτό το υλικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News