Άρης: Μονόδρομος η 3η θέση για να γίνει αδιάφορος ο τελικός

Άρης: Μονόδρομος η 3η θέση στη Super League για να γίνει αδιάφορος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδoς

O Άρης πρέπει να καθαρίσει την υπόθεση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου όσο γίνεται νωρίτερα. Ασφαλώς δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά πρέπει να χτίσει πάνω στο προβάδισμα των δύο βαθμών από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και να ξεμπερδεύει με την κατάκτηση της τρίτης θέσης μέχρι το φινάλε των πλέι οφ της Super League.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, για τον Άρη η κατάκτηση της 3ης θέσης έχει γίνει πλέον μονόδρομος. Ο δρόμος για την ευρωπαϊκή παρουσία περνάει από την τριάδα, ώστε να τελειώνει μια και καλή το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης στις 17 Μαϊου.

Απλά είναι τα πράγματα. Πρέπει να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στη βαθμολογία, όπως το έκανε και πέρσι, για να κλειδώσει την συμμετοχή του στην κλήρωση του Europa Conference League. Δεν μπορεί να ρισκάρει να πάει στον τελικό του Κυπέλλου την 21η Μαϊου και να περιμένει να μάθει αν θα παίξει στην Ευρώπη. Οφείλει να το κάνει, (να προσπαθήσει εννοούμε, δεν παίζει μόνος του), ώστε να κρίνεται από τα δικά του πόδια. Από τα δικά του αποτελέσματα. Από τις δικές του επιδόσεις. 

Έχει αποδείξει ο Άρης στα πλέι οφ ότι μπορεί

Στα πλέι οφ έδειξε μέχρι τώρα ότι μπορεί να το κάνει. Οι δύο διαδοχικές νίκες επί των Δικεφάλων και οι εμφανίσεις της ομάδας του Μπούργος, δείχνουν ότι μπορεί να βαδίσει με νίκες στο μονοπάτι για την τρίτη θέση. Το πιο βασικό είναι το ματς της Κυριακής στη Λεωφόρο. Ο Άρης έχει την άνεση να παίξει για δύο αποτελέσματα, ώστε να κρατήσει σε πρώτη φάση μακριά τον Παναθηναϊκό. Σε ενδεχόμενο νίκης όμως, μπορεί να κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς τον στόχο. Αυτό θέλει ο Άρης, αυτό πιστεύει ο Μπούργος ότι μπορεί να αποδειχθεί στο γήπεδο. Ο Αργεντινός είδε και χτες τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζει τα πλάνα του.

ΥΓ. Οι χτεσινοί ημιτελικοί στο Κύπελλο επιβεβαιώνουν πόσο αδίκησε ο Άρης τον εαυτό του με τον αποκλεισμό στη Λαμία. Ο Άρης τα τελευταία χρόνια καταφέρνει με κάθε πιθανό τρόπο να μένει μακριά από ένα τρόπαιο που τόσο πολύ ζητάει ο κιτρινόμαυρος οργανισμός, αλλά κάνει και τη ζωή του πιο δύσκολη. Είναι μάλλον θέμα που αναζητεί επιστημονική εξήγηση. Προς το παρόν το μόνο που μπορεί να κάνει ο Άρης, είναι να μεγαλώνει φυσιολογικά. Κάθε φορά και λίγο καλύτερα. Γι’ αυτό και η 3η θέση είναι μονόδρομος.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News