Άρης: Σε λίγο και να πάρει πίσω τους έξι βαθμούς… δεν θα του φτάνουν!

Το ματς στους Ζωσιμάδες είναι όλη η ιστορία του Άρη τη φετινή χρονιά! Τι να σχολιάσει κανείς; Ότι έχασε από ένα αυτογκόλ σε μία και μοναδική φάση του ΠΑΣ; Ότι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα ενώ είχε και πάλι περισσότερες τελικές και καθαρές φάσεις για γκολ; Ότι βασικά στελέχη είναι σε παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη; Ότι δεν ενισχύθηκε στην μεταγραφική περίοδο; Ότι δεν έχει εναλλακτικές λύσεις για να γυρίσει ένα παιχνίδι όταν στραβώνει; ‘Η ότι σε λίγο και να πάρει πίσω τους έξι βαθμούς που του αφαίρεσαν για την υπόθεση Λάσκοφ, μπορεί να μην αποδειχτούν αρκετοί για να μπει στα πλέι οφ;

Ο Άρης βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της αγωνιστικής καταστροφής σε μια χρονιά, που ήδη έχει χαθεί ο βασικός στόχος του Κυπέλλου και πλέον κινδυνεύει βάσιμα να μείνει και εκτός πλέι οφ, αλλά και να παίζει μέχρι τον Ιούνιο για τα πλέι άουτ. Το τελευταίο χαρτί φαίνεται να είναι πλέον, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η αλλαγή του Άκη Μάντζιου. Ως τώρα ο Θόδωρος Καρυπίδης τον στήριξε με κάθε τρόπο, ωστόσο τέσσερις στροφές πριν το φινάλε προφανώς κρίνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξυπνήσει τον ποδοσφαιρικό οργανισμό, που μετράει δύο σερί ήττες από Βόλο και ΠΑΣ και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι. 

Δεν άντεξε μετά την Τούμπα 

Ο Άρης δείχνει μια εικόνα ομάδας που δεν έχει φρεσκάδα μετά το διπλό που πέτυχε στην Τούμπα. Δεν θυμίζει πια τον περσινό Άρη που ενθουσίαζε με τις εμφανίσεις του, που αποτελούσε φόβητρο σε μεγάλες έδρες, που ήταν ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο και έπειθε κάθε φίλαθλο πως μπορεί να κερδίσει πριν τη σέντρα. Πλέον δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αυτοπαγιδεύτηκε στο πρόβλημα του σκοραρίσματος, αδίκησε τον εαυτό του και έμεινε πολύ νωρίς χωρίς πλάνο, ούτε πρώτο, ούτε εναλλακτικό.

Το θέμα είναι τι θα αλλάξει ο Άρης και με ποιον τρόπο σε μια ομάδα που δεν ενισχύθηκε εκεί που πονούσε, με κάποιους ποδοσφαιριστές ξεζουμισμένους που σκέφτονται μόνο αν θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους στο τέλος της σεζόν και άλλους με βαριά συμβόλαια που δεν δεν βοήθησαν ούτε λεπτό από την αρχή της χρονιάς. 

Η εικόνα με τις δύο μεγάλες στιγμές στις δύο εστίες δείχνει την σκληρή πραγματικότητα. Από τη μία πλευρά ο Λοντίγκιν (που το καλοκαίρι ο Άρης του έκλεισε την πόρτα) κρατάει ζωντανό τον ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά και από την άλλη ο Σιαμπάνης στη μοναδική φάση των γηπεδούχων να δέχεται αυτογκόλ με την πλάτη, καθώς πλέον και η τύχη δεν θέλει τον Άρη. Με 18 τελικές ο Άρης δεν βρήκε πάλι στόχο, τη στιγμή που ο ΠΑΣ με 6 φάσεις σκόραρε δύο γκολ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News