ΕΠΟ Αρχιδιαιτητής: Η… δύναμη της μειοψηφίας

Γίνεται μερικά λεπτά πριν από τη συνεδρίαση της Super League με θέμα την παραμονή ή όχι του αρχιδιαιτητή να τρέξει μια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδια και να προτείνει / αποφασίσει (;) άλλον; Γίνεται αν μιλάμε για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που έχει 1000+1 τρόπους να μας εκπλήσσει κάθε φορά.

Σημείωση, η λέξη έκπληξη δε σημαίνει πάντα κάτι θετικό… Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, λοιπόν θέλησε να προλάβει (γιατί άραγε τόση βιασύνη;) την έναρξη μιας συνεδρίασης με το συγκεκριμένο θέμα και έσπευσε να προτείνει ως ιδανικό τον 61χρονο Στιβ Μπένετ ως διάδοχο του 47χρονου Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προτείνει Μπένετ ο Μπαλτάκος

Μάλιστα υπήρξαν και διαρροές που αφορούσαν στο βιογραφικό του κ.Μπένετ προκειμένου να πειστούν άπαντες (…) ότι πρόκειται για την τέλεια επιλογή. Βεβαίως ότι ο κ.Μπένετ που είναι μεγαλύτερος ηλικιακά και παρόλα αυτά επελέγη από τον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ (που άρα είναι πιο ικανός ή όχι;), αποτελεί μια τόση δα λεπτομέρεια. Όπως λεπτομέρεια αποτελεί ότι ο κ.Μπένετ διηύθυνε 255 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Κλάτενμπεργκ 292 ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πρώτος είχε μόλις 10 αγώνες ενώ ο δεύτερος 28 φτάνοντας μέχρι και τελικό.

Τι μπορεί να οδήγησε σ’ αυτή την κίνηση τον κ.Μπαλτάκο; Μήπως ότι θα υπήρχε ξανά πλειοψηφία υπέρ του κ.Κλάτενμπεργκ όπως είχε υπάρξει στις 4 Ιούλη; Τότε που Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός είπαν ναι στην παραμονή του νυν αρχιδιαιτητή για να διαφωνήσει μόνο η ΑΕΚ (ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση, απουσίαζε ο Βόλος).

«Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει», ανέφερε στη σημερινή (12/7) δήλωσή του ο κ.Μπαλτάκος προσπαθώντας να εξηγήσει κάτι που μοιάζει ανεξήγητο. Γιατί επί της ουσίας είναι ανεξήγητο να λες ότι αφού δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, θα κάνω αυτό που θέλει η ισχνή μειοψηφία. Για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ βέβαια φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το όχι της ΑΕΚ και το «δεν παίρνω θέση» του ΠΑΟΚ (που ξαφνικά σήμερα πήρε και είπε όχι…). Α, ήταν μαζί τους και ο Βόλος, στη μειοψηφία…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News