Ολυμπιακός: «Έρωτας» με την ουσία και το αποτέλεσμα

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, 14 Φλεβάρη 2021 ήταν, ο Ολυμπιακός γνώριζε την πρώτη του ήττα στο περυσινό πρωτάθλημα. Ήταν στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-1. Έναν Παναθηναϊκό που τρεις μήνες μετά ο πρωταθλητής τον συνέτριβε με 4-1 στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ. Αρχίζω διαφορετικά το blog για το χθεσινό (13/2) ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ για τη Super League.

Δεν… παραγγέλνεις θριάμβους

Το κάνω αυτό για να θυμήσω σε όλους ότι υπάρχουν κάποια ματς στα οποία ούτε… θρίαμβο μπορείς να παραγγείλεις, ούτε καλή απόδοση. Τα ματς μεταξύ των ομάδων που έχουν πιο μεγάλο βάρος στη φανέλα και ανήκουν στην κατηγορία «ντέρμπι» δεν μπορούν να προβλεφθούν εύκολα. Προσωπικά δεν περίμενα άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, ζόρικο ματς περίμενα και τέτοιο είδαμε. Ειδικά από τη στιγμή που η Ένωση είχε υποστεί οδυνηρό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και έψαχνε ένα… σωσίβιο εντυπώσεων κι εφόσον η επιχείρηση αιφνιδιασμός του Ολυμπιακού δεν έπιασε στο πρώτο καλό του διάστημα (15-20 λεπτά) καθώς στις σημαντικές ευκαιρίες η μπάλα βρήκε δοκάρι (Μαντί) και εξωτερική πλευρά δικτύων (Μπουχαλάκης).

Η κουβέντα περί καλής μπάλας

Προσωπικά αγνοώ τις κουβέντες περί καλού ποδοσφαίρου από πλευράς Ολυμπιακού γιατί έχω συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός, για τους λόγους που ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να σταθεροποιήσει καλή απόδοση για συνεχόμενα και μεγάλα διαστήματα αγώνων του. Όσοι ξέρουν στο Ρέντη περιμένουν με αγωνία τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου συν το τι θα γίνει στην Ευρώπη για να σφυρίξουν… λήξη και να αφήσουν τους παίκτες να πάνε για ξεκούραση, ειδικά εκείνους που αποτελούν τον κορμό και ήταν και πέρυσι (και ακόμα χειρότερα και πρόπερσι) στον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Όπως είπε και ο Γιαννίκης στο φινάλε, τι γράφει το ταμπλό μετράει και το ταμπλό έγραψε Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0. Ο Πέδρο Μαρτίνς διεύρυνε το απίθανο σερί του κόντρα στους κιτρινόμαυρους φτάνοντας τις 10 νίκες και έχοντας και 3 ισοπαλίες σε 13 ματς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από τη σουΐτα του, έβλεπε να μεγαλώνει και το δικό του απίθανο σερί κόντρα στην Ένωση αφού επί των ημερών του η πλάστιγγα έχει γείρει απίστευτα υπέρ του Ολυμπιακού κόντρα σε μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκόλευε τους ερυθρόλευκους και κατάφερνε οδυνηρές ήττες. Αυτό ακριβώς συνιστά και τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Η νοοτροπία και ο χαρακτήρας που έχει ο Ολυμπιακός και σφυρηλατείται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια μέσα από νίκες και τίτλους. Ο Ολυμπιακός όταν δεν παίζει καλά βρίσκει τον τρόπο να κερδίσει με 1-0. Η ΑΕΚ όταν δεν παίζει καλά «τρώει» 5 όπως πέρυσι στο ΟΑΚΑ…

ΥΓ: Ο Μαντί δεν αντικαταστάθηκε επειδή ήταν κακός, απλά έπρεπε να «θυσιαστεί» κάποιος για να μπει ένας πιο κλασικός εξτρέμ. Προσωπικά θα έβγαζα τον Αγκιμπού που στο πρώτο 15λεπτο είχε τρεις κακές επιλογέ σε φάσεις πολλά υποσχόμενες για τον Ολυμπιακό. Μέχρι και επικίνδυνη αντεπίθεση έβγαλε η ΑΕΚ από δική του λάθος παράλληλη πάσα σε επίθεση.

ΥΓ2: Μανωλάς και Σωκράτης κράτησαν πίσω σ’ ένα πιεστικό (περίπου) 20λεπτο της ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο αλλά υπήρξαν και στιγμές στο α’ ημίχρονο που δεν είχαν την ίδια απόδοση και σταθερότητα. Συνήθως μένει η τελευταία εικόνα…

ΥΓ3: Το ματς με την Αταλάντα είναι μια ΠΟΛΥ διαφορετική ιστορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News