Ολυμπιακός: He keeps on dreaming έναν κόσμο χωρίς πόλεμο

Άλλες φορές είναι οι πρόσφυγες από τη Συρία. Άλλες οι σεισμόπληκτοι, οι πυρόπληκτοι, τα παιδιά της Φλόγας, η μεγάλη αγκαλιά της UNICEF ή το εθνικό σύστημα Υγείας που χρειάζονταν υποστήριξη. Τώρα ήταν η σειρά της Ουκρανίας. Για τον Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν έχει σημασία η εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος ή το φύλο. Σημασία έχει η ανάγκη.

Κι εφόσον υπάρχει ανάγκη η ηθική και οι αξίες του Ολυμπιακού από την ίδρυσή του «αποφάσισαν» τη διεξαγωγή ενός ιστορικού φιλικού όπως ήταν αυτό το βράδυ του Σαββάτου (9/4) στο Γ.Καραϊσκάκης με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το μήνυμα, ένα ανθρώπινο και όχι πολιτικό μήνυμα, ήταν σαφές: σταματήστε τον πόλεμο. Το θέμα δεν ήταν ποιός έχει δίκαιο και ποιός άδικο. Ο Ολυμπιακός δεν διάλεξε «στρατόπεδο». Το μοναδικό «στρατόπεδο» στο οποίο είναι πάντα είναι το στρατόπεδο του αδύναμου ανθρώπου, εκείνου που έχει ανάγκη.

Ανθρωπιστική κρίση

Συνολικά 18.000 άνθρωποι, δηλαδή περίπου ο πληθυσμός μιας ελληνικής πόλης όπως το Αίγιο, η Σπάρτη ή η Θήβα, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στην καθημερινή τους ρουτίνα, φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Περίπου 450 παιδιά γράφτηκαν ήδη σε ελληνικά σχολεία. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι φιλοξενούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάποιοι δεν ήταν τόσο τυχεροί… Η κρίση είναι ανθρωπιστική και είναι τεράστια. Και σ’ αυτή την κρίση ο Ολυμπιακός είναι παρών. Μπροστάρης. Για μία ακόμη φορά ο πλανήτης έχει να λέει ότι ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη συμπαραστέκεται σε αδύναμους. Μακάρι στο δρόμο των Πειραιωτών να ακολουθήσουν κι άλλοι. Αυτός πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος, της ανθρωπιάς.

Υπήρξε και το αγωνιστικό…

Όσον αφορά στο αγωνιστικό (σ.σ.: ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 με γκολ του Τικίνιο με κεφαλιά στο 22′ σε φάση στην οποία ο Βραζιλιάνος πήρε το… ριμπάουντ από κεφαλιά του Μασούρα στο οριζόντιο δοκάρι), τι να πει κανείς; Η κατάσταση της Σαχτάρ εξάλλου ήταν πολύ ειδική όπως πολύ ειδικό ήταν και το συγκεκριμένο φιλικό. Το σημαντικό είναι να πρόλαβε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης τη ζημιά ζητώντας αλλαγή στο 28′ με μυϊκή ενόχληση. Σημαντικό ήταν ότι έπαιξε ένα ημίχρονο ο Φορτούνης. Σημαντικό ήταν ότι επανέφερε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς τον Χένρι Ονιεκουρού (και τον Ρόνι Λόπες) ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί ξανά από τη ρεβάνς με την Αταλάντα στο Γ.Καραϊσκάκης στην οποία και αποδοκιμάστηκε.

Σημαντικό ήταν και ότι ξαναείδαμε τον Παπέ Σισέ σε θέση αριστερού μπακ και η αλήθεια είναι ότι ο Σενεγαλέζος στόπερ δείχνει να το απολαμβάνει! Θα θυμάστε ότι είχε αγωνιστεί (και είχε διαπρέψει) στη ρεβάνς με τη Νέφτσι στο Μπακού καθώς τότε τον Ολυμπιακό είχε… θερίσει ο κορωνοϊός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ειρήνη, για την ελπίδα, για τον άνθρωπο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News