Ολυμπιακός: Το γιορτάζει και… αλλάζει

Το τελευταίο εντός έδρας ματς της Super League αλλά και της σεζόν 2021/22 για τον Ολυμπιακό δεν είχε το σκορ (1-1) που θα ήθελε ο πρωταθλητής αφού αμέσως μετά έγινε η φιέστα και η απονομή για την κατάκτηση του 47ου τίτλου. Αντιθέτως είχε αγωνιστικά τα γνωστά πολυ-συζητημένα ζητήματα. Δέχθηκε πανεύκολα, μετά από μόλις 70 δευτερόλεπτα, γκολ και χρειάστηκε να κυνηγάει και να μετατρέψει σε αρκετά αγχώδη τη φιέστα για τον εαυτό του και τον κόσμο που γέμισε το Γ.Καραϊσκάκη. Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν είχε αξία. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δικαιότατα και πεντακάθαρα τον τίτλο. 

Όπως με Άρη κατά τα 8/11

Μη παίρνοντας ό,τι ήλπιζε στο κλασικό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟ από τους βασικούς, ο Πέδρο Μαρτίνς επανέφερε κατά τα 8/11 την 11άδα που είχε χρησιμοποιήσει στο «Κλ.Βικελίδης» κόντρα στον Άρη και είχε αρέσει πολύ. Είχε και Τζολάκη στα δοκάρια και Μπαγκαλιάνη δίπλα στον Σωκράτη (αντί του Αβραάμ στο Βικελίδης) και Ανδρούτσο δεξιά στην άμυνα και Κούντε, Κανέ και Καρβάλιο στον άξονα και Φαντιγκά στο ένα άκρο και Τικίνιο στην επίθεση. Ο Γκάρι ήταν δεξιά στην επίθεση (αντί του Βρουσάι με Άρη) ενώ προτιμήθηκε ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας αφήνοντας στον πάγκο τον Κίτσο.

Γρήγορο 0-1, με ίδιο τρόπο παρ’ ολίγο 1-2

Κι επειδή η 11άδα ήταν αρκετά νεανική και παράλληλα διψασμένη για ποδόσφαιρο, υπερ-ενθουσιάστηκε με το ξεκίνημα και βγήκαν όλοι… αέρα τα πανιά στην επίθεση. Και αυτό ήταν… βούτυρο στο ψωμί μιας ομάδας με το στυλ του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Βγήκε στην κόντρα ο δικέφαλος και παρότι σε πρώτη φάση ο Σωκράτης έβαλε στοπ, ήρθε αμέσως μετά μια κάθετη του Ζίβκοβιτς στο β’ δοκάρι όπου ο Ανδρούτσος έμεινε… πίσω από τον Σοάρες και ο Τζολάκης έκανε άστοχη έξοδο για να γίνει το 0-1. Μέχρι και το 25ο λεπτό περίπου το σκηνικό ήταν αυτό. Ο Ολυμπιακός να προσπαθεί βιαστικά να ισοφαρίσει και ο δικέφαλος να βγαίνει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Ύστερα ο ρυθμός έπεσε με τους γηπεδούχους να έχουν πλήρη έλεγχο και διπλάσια (!) κατοχή μπάλας και εν τέλει να φτάνουν στην ισοφάριση σε έξοχη αντεπίθεση που άρχισε από βαθιά μπαλιά του Τζολάκη στον Ανδρούτσο και ασίστ ακριβείας του δεύτερου στον Καρβάλιο που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη. Και πριν καλά καλά σταματήσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-1 ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε το 0-1, να πάρει ξανά προβάδισμα αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ (αυτή τη φορά η σέντρα από δεξιά βγήκε από τον Σάστρα) δεν ήταν εύστοχη όπως του Σοάρες. 

Άφησε Μπαγκαλιάνη στα αποδυτήρια

Ο Πέτρο Μπαγκαλιάνης ήταν εξαιρετικός στο «Κλ.Βικελίδης» αλλά χθες του βγήκαν μπαλιές στην πλάτη και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο θέλοντας να ποντάρει στην εμπειρία του Κώστα Μανωλά. Η αλήθεια είναι ότι η ενάρξη του β’ ημιχρόνου έμοιαζε αρκετά μ’ εκείνη του α’. Ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος αλλά αυτή τη φορά δεν έβαλε γκολ. Ο Μαρτίνς προχώρησε και σχετικά γρήγορα σε 2η αλλαγή βγάζοντας τον Φαντιγκά που έδειχνε να ξεμένει από ανάσες και βάζοντας στη θέση του τον Λόπες. Και στο 71′ έκανε διπλή κίνηση ο Πορτογάλος τεχνικός με Ελ Αραμπί αντί Τικίνιο και Εμβιλά αντί Κούντε. Παρά την πίεση που όντως άσκησε ως το τέλος, το σκορ δεν άλλαξε μένοντας στο 1-1. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News