ΠΑΟΚ: Χρειάστηκε και τα «αυτογκόλ» του Παναθηναϊκού

Ο κύριος λόγος που ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό είναι διότι οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να παίξουν για τη νίκη

Για να φτάσουμε στον «κεραυνό» του Ζόαν Σάστρε που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έδωσε μια σειρά από ασίστ στον «Δικέφαλο του βορρά» σε ένα ματς στο οποίο οι αριθμοί λένε αρκετές αλήθειες.

Υπάρχει ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών που μας μένει από την αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και θα πρέπει όλες αυτές να μπουν σε μια σειρά για να μη χαθούν. Η πρώτη είναι η διαχρονική αλλά με μια μικρή παραλλαγή. Ο πίνων μεθά, ο ψάχνων βρίσκει και ο… μη παίζω χάνει. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητής κρατήματος μπάλας. Το τελευταίο 25λεπτο, ο Παναθηναϊκός έδινε συνεχώς επιθέσεις στον ΠΑΟΚ, στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και το ποδόσφαιρο πολλές φορές τιμωρεί εκείνον που φοβάται. Διότι, το θέμα δεν είναι οτι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να πάρει ανάσες και να ψάξει μια αντεπίθεση. Μπορεί, πως δεν μπορεί. Σα να μην ήθελε. Έβγαζε άμυνα και… ετοιμαζόταν για την επόμενη επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια τελική παραπάνω από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Μπορεί να είναι λίγο άδικη η σύγκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε συνολικά τρεις τελικές στην Τούμπα, μια περισσότερη από όσες έκανε στην Τούμπα ο Απόλλων Σμύρνης. Και η τελευταία τελική του Παναθηναϊκού ήταν στο 27′. Μια, δυο, τρεις, ο ΠΑΟΚ βρήκε την ισοφάριση και μετά ήρθε και η σουτάρα του Σάστρε. Ο Ισπανός δείχνει πράγματα, ίσως να δείχνει και περισσότερα από όσα περίμεναν οι περισσότεροι. Και το βασικότερο; Κάνει τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται.

Ο Τσόλακ ψάχνει τρόπο να λυτρωθεί

Αυτό παλεύει να κάνει και ο Τσόλακ. Να τον εμπιστευτούν οι συμπαίκτες του και τη μια έχει δοκάρι και την άλλη το ψαλιδάκι φεύγει λίγο άουτ. Ο Κροάτης το παλεύει. Αυτό του το αναγνωρίζω. Ούτε ανόρεκτος είναι που ο ΠΑΟΚ του είπε «πες τη Μάλμε ότι αυτά θέλουμε, δεν διαπραγματευόμαστε». Σίγουρα θα ήθελε να πάει στη Μάλμε, αλλά όσο μένει, δουλεύει, προσπαθεί. Όσο όμως του λείπει το γκολ, δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του το βάρος που έχει να είσαι «άγραφος» επιθετικός. Και ο Μιτρίτσα το παλεύει αλλά δε λέει να βοηθήσει τον Λουτσέσκου που βάζει συνεχώς πλάτη.

Ο Μιτρίτσα είναι «λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα»

Ο Μιτρίτσα είναι ο ορισμός του «λάδια πολλά κι από τηγανίτα τίποτα». Παλεύει, χώνεται, κινείται με τη μπάλα, χωρίς τη μπάλα, όμως οι περισσότερες ενέργειές του έχουν στο τέλος ένα «αλλά». Και το κακό είναι πως τον Μιτρίτσα, ο Λουτσέσκου τον έχει υπερασπιστεί όσο δεν πάει. Θα μου πεις «μπορεί να κάνει αλλιώς αφού δεν ήρθε εξτρέμ;». Έλα ντε. Όσο για τον Μουργκ, ο Λουτσέσκου είχε μιλήσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά. «Υπάρχουν παίκτες που μπαίνουν αλλαγή και μας βοηθούν και όταν ξεκινούν βασικοί μας προβληματίζουν». Το κακό για τον Αυστριακό είναι πως ξεκίνησε στη θέση του Μπίσεσβαρ, και ο Σουριναμέζος φάνηκε στα πρώτα 5 λεπτά περισσότερο από όσο ο Μουργκ στα πρώτα 45 λεπτά. Ε, κάπου ώπα…

Άλλο Παναθηναϊκός και άλλο ΑΕΚ

Για να νικήσει ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε και τα… «αυτογκόλ» του Παναθηναϊκού. Το ματς με την ΑΕΚ είναι εντελώς άλλη περίπτωση. Εντελώς διαφορετικά ματς. Και επειδή το ακούω από την επόμενη μέρα του πρώτου ματς. «Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα γκολ με την ΑΕΚ και έτσι όπως είναι η ΑΕΚ θα το βάλει». Και αυτό το έχω ακούσει από πολλούς και το λένε με σχετική ευκολία. «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» θα πω. Και περισσότερο το λέω για τη νοοτροπία. Λες και αν βάλει ένα γκολ ο ΠΑΟΚ «σφύριξα κι’ έληξες». Και άντε, ο φίλαθλος ας το έχει αυτό στο μυαλό του. Ο ΠΑΟΚ, με αυτή την άμυνα που έχει, μπορεί να νιώθει σιγουριά; Θα είναι ζόρικο το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Λουτσέσκου έστησε την 11άδα με τον Παναθηναϊκό με βάση το ματς με την ΑΕΚ και αυτό το αποδέχομαι με βάση όλα τα δεδομένα. Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ παίζει την υπεράσπιση ενός τίτλου. Και το ίδιο και η ΑΕΚ που είναι πιο πιεσμένη από τον ΠΑΟΚ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News