Λέφσκι – ΠΑΟΚ: Ο τραγικός ΠΑΟΚ φλερτάρει με τον εφιάλτη του αποκλεισμού

Λέφσκι – ΠΑΟΚ 2-0: Ο ΠΑΟΚ έκανε μια τραγική εμφάνιση στη Σόφια, και υποθήκευσε το Ευρωπαϊκό του μέλλον

Ένας ΠΑΟΚ χωρίς συνοχή, χωρίς ψυχή, χωρίς… κάτι που να θυμίζει σύνολο, ηττήθηκε με 2-0 από τη Λέφσκι Σόφιας και υποθήκευσε το Ευρωπαϊκό του μέλλον.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Βούλγαρους να πετυχαίνουν γκολ από τα αποδυτήρια (στο 1′) και να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 19′. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άγχωσε ούτε κατ’ ελάχιστο τους Βούλγαρους, που κράτησε «σβηστά» το πολύτιμο σκορ, που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.  

Ένας ΠΑΟΚ στα χαμένα, μια Λέφσκι «φονική»

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό και… ατελείωτο. Η Λέφσκι σκόραρε στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με έναν τρόπο τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του όταν αναφέρθηκε στον τρόπο ανάπτυξης της Βουλγαρικής ομάδας. Οι γηπεδούχοι σημάδεψαν τον Ουέλτον, το οποίο αξιοποίησε το λάθος του Κάργα, την αδυναμία του Ίνγκασον να το διορθώσει παρά την οποία προσπάθεια και τη θέση του Κοτάρσκι που βγήκε αλλά όχι τόσο ώστε να βρεθεί μέσα στη φάση. Τέτοιο «χτύπημα» μπορεί να αποδιοργανώσει μια ομάδα με ταυτότητα, αρχές και συνοχή, και σίγουρα μια ομάδα που όλα αυτά τα ψάχνει. Η Λέφσκι σκόραρε και στην δεύτερη φάση που έκανε, στο 19′, με τον Μπάρι, σε μια φάση που ο ΠΑΟΚ πήρε θάλασσα από τη δεξιά του πλευρά, με τον Σάστρε να χάνει τη μπάλα, να παρατά τη φάση και να μην έχει κάλυψη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά σε ένα γκρεμό, καθώς έπρεπε να ρισκάρει αλλά είχε ήδη δει τη Λέφσκι να τον τιμωρεί σε αντεπίθεση.

Καμία βελτίωση, μόνο ατομικές ενέργειες

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του συζητώντας με τον βοηθό του, σε μια αναζήτηση των αλλαγών που θα έπρεπε να γίνουν. Κούρτιτς, Νάρει, Φ. Σοάρες και Μπράντον πέρασαν στην αναμέτρηση από το 60′ ως το 70′. Ο… πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ήξερε ποιον να πρωτοβγάλει με βάση τα όσα έβλεπε. Η Λέφσκι οχυρώθηκε πίσω, και ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με προσπάθειες που έμοιαζαν να γίνονται με νεροπίστολα. Και μόνο που πέρασαν αλλαγή οι Νάρει και Μπράντον, που ακόμα δεν ξέρουν τα μικρά ονόματα των συμπαικτών τους, δείχνει το πόσο στραβά πήγε το ματς για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που αναγκάστηκε ο Λουτσέσκου να στηριχθεί πάνω τους. Τελευταία αλλαγή του Ρουμάνου ήταν η αντικατάσταση του Ζίβκοβιτς από τον Κωνσταντέλια.  

Και τώρα, άντε γύρνα το

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ να γυρίζει στη Θεσσαλονίκη με το Ευρωπαϊκό του μέλλον να κρέμεται σε μια κλωστή πριν καν βγει ο Ιούλιος. Παραπάνω ανάλυση για το τι σημαίνει αυτό, δεν χρειάζεται. Ο καθένας καταλαβαίνει τι θα σημάνει για τους «ασπρόμαυρους» ένα τέτοιο «κάζο» σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Αν γυρνάει τέτοια κατάσταση;  Μόνο αν ο βγει ένας άλλος ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε σχέση με αυτό πόυ είδαμε στο «Γκ. Ασπαρούχοφ»… 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News