ΠΑΟΚ Preseason: Άρεσε για 1,5 ημίχρονο, πλήρωσε τα ατομικά λάθη

ΠΑΟΚ PRESEASON: Ο Δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε με 2-1 από την Γκρόνιγκεν, έχοντας προδοθεί από ατομικά λάθη στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά κρατάει την καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την Γκρόνιγκεν με 2-1 σε μια αναμέτρηση που έχει αρκετά πράγματα να κρατήσει και αρκετά να πετάξει.

Αμφότερες οι 11άδες στάθηκαν σωστά τακτικά, με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου να έχει σημείο αναφοράς τον κεφάτο Κωνσταντέλια αλλά και τα ατομικά λάθη που έγιναν στο φινάλε, και έφεραν την ήττα.

Του έλειψε μόνο το γκολ

Απέναντι στη Γκρόνιγκεν, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να δείξει διαφορετικά στοιχεία από αυτά απέναντι στους Γκόου Αχέντ Ίγκλς. Αντιμετώπισε μια ομάδα που ζήτησε και είχε κατοχή μπάλας, με καλύτερους ποδοσφαιριστές και σε ατομικό επίπεδο αλλά και ως σύνολο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να του λείπει μόνο το γκολ, που θα μπορούσε να το έχει σε μια από τις φάσεις που δημιούργησε όταν κατάφερε να κλέψει τη μπάλα στο πρώτο μισό του γηπέδου. Στην άμυνα, Ίνγκασον και Κουλιεράκης έδειξαν να συνεργάζονται σωστά, ο Τσαούσης στα αριστερά είχε κάποια καλά γεμίσματα και ο Τζίμας προσπάθησε και κατάφερε να μην εκτεθεί, παίζοντας καν’ ανάγκη ως δεξί μπακ. Από την άμυνα και μπροστά, ο Κουλιάτα ήταν το μόνο νέο πρόσωπο, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος: Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε σχεδόν τα πάντα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το δεύτερο ημίχρονο του πρώτου φιλικού, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει στα πρώτα λεπτά, και πάλι με ενέργεια από τη δεξιά του πλευρά. Σκόρερ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, στο 49’, που δείχνει να έχει μπει… με τα μπούνια στην προετοιμασία. Ο 19χρονος έκανε σχεδόν τα πάντα. Είχε γκολ, είδε δοκάρι, δημιούργησε δυο φάσεις και μέτρησε και κλέψιμο σε θέση άμυνας. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν μια πιο νεανική 11άδα, έδειξαν παρόμοια τακτικά στοιχεία με την ομάδα του πρώτου μέρους. H Γκρόνιγκεν ισοφάρισε στο 77’, με τον Ίρανταστ να «κρεμάει» τον Ταλιχμανίδη, που ήταν εκτός θέσης, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μιχάι και στο 85’ πήρε το προβάδισμα με τον Ντελέου, με τον Ταλιχμανίδη να αποκρούει αλλά να μη μπλοκάρει, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να πλασάρει παίρνοντας το «ριμπάουντ». Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Μιχάι, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Τσιγγάρας, Ντάντας, Κωνσταντέλιας, Φ. Σοάρες, Ρικάρντο Τσόλακ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News