ΠΑΟΚ: Υπέφερε, σηκώθηκε και τώρα… ραντεβού στο ηφαίστειο της Τούμπας!

ΠΑΟΚ: Υπέφερε, σηκώθηκε και τώρα… ελάτε στο ηφαίστειο της Τούμπας! Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1 ο σχολιασμός του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 2-1, σε ένα σκορ που δεν είναι απαγορευτικό για τη ρεβάνς της Τούμπας. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει όσα συνέβησαν στο φλεγόμενο «Βελοντρόμ». 

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Μασσαλία με ένα στόχο. Για ένα σκορ που θα τον έκανε να ελπίζει. Και αυτό το 2-1 υπέρ της Μαρσέιγ είναι ένα τέτοιο σκορ. Αρχικά υπέφερε, πλήρωσε τα όποια λάθη του, και στο δεύτερο μέρος άλλαξε και σήκωσε ανάστημα. Τα όσα γράφτηκαν και αναλύθηκαν πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», τα είδαμε ένας προς ένα στην αναμέτρηση. Για αρχή, ο Χόρχε Σαμπάολι άφησε το 3-4-3 που χρησιμοποιούσε κατά κόρον το τελευταίο διάστημα και επέστρεψε στο 4-2-3-1. Και φυσικά, έχει την άνεση να περνάει από το ένα σύστημα στο άλλο λόγω της ποιότητας και της τακτικής παιδείας των ποδοσφαιριστών του. Ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε την πίεση που θα περίμενε, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει σημεία στην αναμέτρηση στα οποία θα έπαιρνε ανάσες, μέτρα, κατοχή μπάλας.

Το οριακό οφ σάιντ έβαλε τον ΠΑΟΚ νωρίς στα σκοινιά

Όπως ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστική φάση στη Γάνδη, έτσι και τώρα δέχθηκε γκολ νωρίς, στην πρώτη ουσιαστική φάση που έκανε η Μαρσέιγ. Ο Παγιέ βρίσκει τον Γκέρσον και ο τελευταίος με ωραίο και… άνετο πλασέ, έχοντας σπάσει το οφ σάιντ έστω και οριακά, έκανε το 1-0 στο 13′ και αυτό το γκολ άλλαξε το ροή του αγώνα. Η Μαρσέιγ είχε αυτό που ήθελε και δε θα χρειαζόταν να αυξήσει την πίεση της αλλά να παίξει σα τη γάτα με το ποντίκι…

Το λάθος που έχει ξανακάνει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήγε να βγάλει το πρώτο 45λεπτο με το εις βάρος του 1-0, χωρίς να έχει αγχώσει ούτε στο ελάχιστο τους Γάλλους. Μια λάθος εκτίμηση του Ίνγκασον έφερε ένα κόρνερ, στο οποίο έγινε το πιο σημαντικό λάθος στη φάση. Ένα λάθος που ο ΠΑΟΚ συνεχώς επαναλαμβάνει. Ναι ο Παγιέ πιάνει ένα σουτ και βάζει ένα γκολ από αυτά που δεν μπαίνουν συχνά. Πιάνει το σουτ όπως το σχεδίασε στο μυαλό του. Σε ένα ακόμα κόρνερ αντιπάλου του ΠΑΟΚ, κανένας παίκτης του δεν ήταν στο όριο της μεγάλης περιοχής. Δεν είναι η πρώτη φορά, και ίσως να είναι κάτι που το ήξερε η Μαρσέιγ και δοκίμασε να εκτελέσει ένα κόρνερ με πάσα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η «διπλή» αλλαγή που άλλαξε τον ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αουγκούστο δίπλα στον Κούρτιτς και τον Ελ Καντουρί ως επιτελικό μέσο, με τον Μαροκινό να σκοράρει και να μειώνει σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με την Ακπομ σε χαμένο τετ-α-τετ και ταυτόχρονα η Μαρσέιγ την «άκουσε». Άρχισε να μαζεύεται, να έχει αμφιβολίες. Αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, άρχισε και πάλι το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, μόνο που το… ποντίκι είχε περισσότερο θάρρος. 

Η ώρα του Πασχαλάκη

Ήταν η στιγμή που ο Πασχαλάκης έβγαλε κάποιες μεγάλες επεμβάσεις. Αυτά τις… γνωστές που όλοι ξέρουμε ότι έχει στο ρεπερτόριό του ο Έλληνας κίπερ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άντεξε. Το «Βελοντρόμ» δεν ήταν κατηφορικό στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ «έριξε» στα δικά του κυβικά τη Μαρσέιγ, σε μια ήττα… ελπίδας στη Μασσαλία.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News