Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ το θέλουν το πρωτάθλημα;

Έβλεπα τα ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ και αναρωτιόμουν αν οι δυο πρωτοπόροι το θέλουν το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεν ευκαιρίες, αλλά έπαιζε με τη φωτιά απέναντι σε μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε. Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι είχε χάσει ο ΠΑΟΚ κι είχε 45 λεπτά για να κερδίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα: δεν έδειξε έτοιμος να το κάνει. Ο δε ΠΑΟΚ πήγε στη Λεωφόρο γνωρίζοντας πως αν περνούσε από εκεί θα τρόμαζε πραγματικά τον Ολυμπιακό: είχε ευκαιρίες, αλλά δεν είχε το πάθος του ΠΑΟ. Που και γκολ βρήκε σπεκουλάροντας στις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου του και κράτησε το αβαντάζ του παίζοντας αυτή τη φορά ψυχωμένη άμυνα.  

Η διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μεγάλωσε, αλλά…

Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε κατά ένα βαθμό την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ: είναι πια στο +11 και οι αγωνιστικές που μένουν είναι πλέον επτά. Αλλά αυτό είναι το μόνο ευχάριστο νέο της βραδιάς του, διότι κατά τα άλλα συνεχίζει να δείχνει παλιά και νέα ελαττώματα.

Χθες ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο να «κοροϊδέψει» την ΑΕΚ, αφήνοντας της την μπάλα για να την χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, επαναλαμβάνοντας δηλαδή ό,τι έκανε στο ΟΑΚΑ στην εφετινή νίκη του Ολυμπιακού με 2-3: το σχέδιο λειτούργησε, αλλά μόνο εν μέρει. Πέτυχε ένα γκολ (που ξεκινά από γέμισμα του Βατσλίκ και ολοκληρώνεται με ασίστ του Μασούρα μετά από λάθος του Μοχαμαντί), παραλίγο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ όταν ο Μασούρας σημάδεψε τον Στάνκοβιτς, ενώ ένα γκολ του Ελληνα επιθετικού δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί, σε μια φάση δύσκολη. Όμως η ΑΕΚ ήταν επικίνδυνη με τη μπάλα και δεν έκλεψε τίποτα όταν με τον Σιμάνσκι ισοφάρισε στο 42΄. Η ΑΕΚ επανέλαβε το ματς που έκανε στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα αλλά είχε τρεις σημαντικές διαφορές στην ενδεκάδα της: είχε τον Κρικόβιακ, τον Στάνκοβιτς και τον Αραούχο που έτρεξε τα στόπερ του Ολυμπιακού, όπως συνηθίζει, και δημιούργησε χώρους για τον Τζούμπερ και τον Αμπραμπάτ που κακώς ο Οφριδόπουλος έβγαλε από το ματς για να βάλει τον Μάνταλο σε μια στιγμή μάλιστα που η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Στο  ματς υπήρχε η εξής μεγάλη παραξενιά: ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν πάντα επικίνδυνος όταν έβαζε τη μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ (ο Ελ Αραμπί δεν ολοκλήρωσε σωστά τρεις φάσεις εύκολες για αυτόν), αλλά όταν επιχειρούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα αυτό γινόταν άτσαλα (παρά μια σχετική βελτίωση στο β ημίχρονο) με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μπορεί να φεύγει στην αντεπίθεση επικίνδυνα κυρίως γιατί είχε χθες τον δικό της Εμβιλά, δηλαδή τον Κρικόβιακ. Ο Πολωνός είναι αργός, αλλά μαγνητίζει τη μπάλα και την πασάρει γρήγορα: αν δεν ασχολούταν λίγο περισσότερο μαζί του ο Μαντί Καμαρά στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα είχε προβλήματα μεγαλύτερα και γιατί η άμυνα του έχει χάσει την αξιοπιστίας της μολονότι χθες ο Ρέαπτσουκ, ο Σισέ και κυρίως ο Παπασταθόπουλος ήταν αρκετά καλοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News