Συνέντευξη Στέφανο Σορεντίνο: «Ο φίλος μου ο Μπρινιόλι και η μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας μου!»

Ο Στέφανο Σορεντίνο μιλάει στη Φεβρωνία Παντελή και το sportday.gr για τον συμπατριώτη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

Ο Στέφανο Σορεντίνο φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ από το έως 2005 έως το 2007 και ήταν εκ των διακριθέντων στα παιχνίδια της Ένωσης στο Champions League τη σεζόν 2006-2007. Έχει να θυμάται μία πλούσια και γεμάτη καριέρα στα γήπεδα της Serie A, όπου αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας της Τορίνο, της Παλέρμο και της Κιέβο Βερόνα, ενώ πέρασε και μία σεζόν στην Ισπανία με την Ουέλβα. Η τελευταία ομάδα στην οποία έπαιξε είναι η ιταλική Τσέρβο.

Ο Στέφανο Σορεντίνο μιλάει στη Φεβρωνία Παντελή και το sportday.gr για τον συμπατριώτη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

«Ο Μπρινιόλι είναι ένας πολύ ικανός και δυνατός τερματοφύλακας»

Ο παλαίμαχος Ιταλός πορτιέρε μίλησε για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι και την εξαιρετική του απόδοση στο ντεμπούτο του στο «τριφύλλι» στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι:

«Ο Aλμπέρτο είναι φίλος μου και ένας πολύ δυνατός και καλός τερματοφύλακας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν που ξεκίνησε τόσο καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα».

 

Για τα χαρακτηριστικά του 30χρονου Ιταλού πορτιέρε, που ξεχωρίζει:

«Είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και πολύ ικανός στις εξόδους. Η συμβουλή μου προς αυτόν είναι πάντα η ίδια: σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και καλή προετοιμασία για το παιχνίδι. Όμως είμαι σίγουρος ότι το κάνει αυτό».

«Το παιχνίδι με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας μου»

Για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν με 1-0, στη φάση των ομίλων του Champions League τον Νοέμβριο του 2006, όπου είχε εξαιρετική απόδοση, έχοντας να αντιμετωπίσει τους τοπ σκόρερ των «ροσονέρι», Φίλιπο Ιντζάγκι και Κακά, ανέφερε:

«Θυμάμαι τα πάντα από εκείνο το βράδυ, ήταν το πιο σημαντικό ματς της ζωής μου. Ο Πίπο Ιντζάγκι είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και ήμουν καλός και τυχερός που δεν τον άφησα να παραβιάσει την εστία μου. Γνωρίζω τον Πίπο εδώ και χρόνια και η αλήθεια είναι ότι μετά το παιχνίδι μου έκανε πολλά κομπλιμέντα για την απόδοσή μου».

Για τη συνταγή της επιτυχίας που οδήγησε την Εθνική ομάδα της Ιταλίας στην κατάκτηση του EURO 2020, αλλά και για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι:

«Το μυστικό της επιτυχίας της Ιταλίας, που την οδήγησε στην κατάκτηση του EURO, ήταν ο Μαντσίνι ως προπονητής, γιατί  κατάφερε να δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα κάνοντας άριστη διαχείριση των ποδοσφαιριστών του.  Τώρα η Ιταλία παίζει πάντα για να κερδίζει και όχι για να μην χάσει. Η νοοτροπία έχει αλλάξει».

«Είχα εβδομάδες να κοιμηθώ όταν αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση»

Πριν από λίγους μήνες, ο Στέφανο Σορεντίνο αποφάσισε να «κρεμάσει» τα γάντια του, μετά από μία πλούσια καριέρα στα γήπεδα της Ιταλίας. Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση; 

«Μου λείπει πολύ το γήπεδο αλλά είμαι τυχερός, καθώς έπαιξα στο πρωτάθλημα της Serie A μέχρι τα 40 μου. Τώρα είμαι μάνατζερ παικτών και δουλεύω επίσης στην τηλεόραση, στη Mediaset ως σχολιαστής. Η απόφαση μου να αποσυρθώ ήταν πολύ δύσκολη δεν κοιμόμουν για μερικές εβδομάδες!».

Αν ξεχωρίζει κάποιους τερματοφύλακες αυτή την περίοδο:

«Υπάρχουν πολλοί δυνατοί και ικανοί τερματοφύλακες που ξεχωρίζουν παγκοσμίως, αλλά πάντα λέω ότι οι καλύτεροι τερματοφύλακες είναι οι… Ιταλοί (γέλια). 

«Πάντα στην καρδιά μου η Ελλάδα και οι οπαδοί της ΑΕΚ»

Το μήνυμά του στους Έλληνες φιλάθλους: 

«Έχω την Ελλάδα και τους οπαδούς της ΑΕΚ πάντα στην καρδιά μου! Τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που μου έδειξαν και ελπίζω να έρθω σύντομα στην Αθήνα».

«Ήξερα ότι θα έγραφα ιστορία εάν έπιανα πέναλτι του Ρονάλντο»

 

Το 2019 στον αγώνα της τότε ομάδας του Κιέβο Βερόνα με τη Γιουβέντους, απέκρουσε το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να μην καταφέρνει να σκοράρει από την άσπρη βούλα, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα. Τι θυμάται από αυτή την ημέρα;

«Είχα σκεφτεί πριν από το παιχνίδι ότι αν απέκρουα πέναλτι του Ρονάλντο, θα έγραφα ιστορία γιατί θα ήμουν ο πρώτος τερματοφύλακας στην Ιταλία που θα τον σταματούσε και έτσι με λίγη τύχη… τα κατάφερα!».

Ένα χρόνο πριν, μετά από μία σύγκρουση με τον Πορτογάλο επιθετικό, ο Σορεντίνο, αφού έμεινε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο του «Μπεντεγκόντι», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Ρονάλντο του έστειλε ευχές για γρήγορη ανάρρωση, ωστόσο μετά το χαμένο πέναλτι αρνήθηκε να ανταλλάξουν φανέλες (όπως είχαν συμφωνήσει) και τελικά ο Σορεντίνο πήρε αυτή του Πάουλο Ντιμπάλα, προσθέτοντάς  την στην πλούσια συλλογή του.

 

Τι λέει για τον τραυματισμό του:

«Αυτές οι συγκρούσεις μπορούν να συμβούν κάθε φορά και είναι μέρος του παιχνιδιού, συμβαίνουν αυτά…»  

Ο Ιταλός παλαίμαχος τερματοφύλακας αγωνίστηκε τον περασμένο Μάιο με τον σπουδαίο Φρανκ Ριμπερί, στο «Partita del cuore», ένα φιλικό παιχνίδι που διεξάγεται στην Ιταλία για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Ο Γάλλος άσος, μετά την παρουσία του στη Φιορεντίνα, αποφάσισε να μην αποσυρθεί ακόμα και υπέγραψε στη Σαλερνιτάνα. Πώς βλέπει αυτή του την επιλογή;

«Ο Φρανκ Ριμπερί  είναι τεράστιος  παίκτης και ένας πρωταθλητής. Αν έχει αποφασίσει να συνεχίσει να παίζει είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι εξακολουθεί να αισθάνεται έτοιμος να κάνει τη διαφορά κάθε Κυριακή».

«Να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης του Covid»

O Στέφανο Σορεντίνο νόσησε από κορωνοϊό και είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

«Ο covid μου έβαλε γκολ. Είμαι στο κρεβάτι και ελπίζω να αναρρώσω σύντομα. Φιλιά σε όλους».

Ο Ιταλός παλαίμαχος τερματοφύλακας, είχε κάνει πολλές φορές έκκληση στον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες του κράτους και να παραμένει στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, ως κάτοικος του Τορίνου και ζώντας στη χώρα που είχε πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία.

Σήμερα, δεν θέλει να μιλάει πολύ για αυτό και σχολιάζει αναφορικά με τον κορωνοϊό:

«Ελπίζω όλος αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει σύντομα».   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News