ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Μάνταλος... ηρέμησε τα πνεύματα!

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Μάνταλος… ηρέμησε τα πνεύματα στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που είχε τρομερή ένταση!

Η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση και έδειχνε με καζάνι έτοιμο να εκραγεί, ο Μάνταλος ήρθε από τον πάγκο να δώσει τη λύση, ενώ ο Ανσαριφάρντ σφράγισε τη νίκη της Ενωσης λίγο πριν το φινάλε.

Η κατάσταση πάντως παραμένει προβληματική, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα από την εξέδρα, ενώ υπήρξε και ένταση μεταξύ των παικτών σε κοινή θέα.

Η ΑΕΚ και ο Γιαννίκης ήξεραν πως βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και έτσι στο ξεκίνημα του ματς διατήρησε σε σημαντικό βαθμό την ομάδα των τελευταίων αγώνων και κυρίως την τριπλέτα των Γκαρσία, Αμραμπατ και Τσούμπερ πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Η σημαντική είδηση αφορούσε την επιστροφή του Βράνιες στην 11άδα μετά από καιρό. Στο ξεκίνημα του ματς πάντως, πήγε να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ για την ΑΕΚ.

Κακός Βράνιες, ανούσια κατοχή για την ΑΕΚ

Ο Βόσνιος αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, ενώ πολλά προβλήματα με τον ταχύ και δυναμικό Περέα εμφάνιζε και ο Τζαβέλλας. Αν δεν είχε υπάρξει τεράστια διπλή επέμβαση του Τσιντώτα πάνω στον επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει με το χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Ωστόσο, ο γκολκίπερ της έδειξε ξανά εξαιρετικά αντανακλαστικά και σταδιακά οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν το ματς.

Η ΑΕΚ έπαιζε πλέον τον ΠΑΣ στο 1/3 του γηπέδου και ήταν χαρακτηριστικό, πως και οι δύο επιθετικοί της ομάδας της Ηπείρου βρίσκονταν μονίμως κάτω από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής. Αυτό σήμαινε, ότι δεν υπάρχουν κενοί χώροι και η ΑΕΚ δεν μπορούσε ούτε να τους δημιουργήσει, ούτε να παίξει ποδόσφαιρο ορθής κατοχής για να ψάξει από τα πλάγια να απειλήσει ορθολογικά. Αντιθέτως παρέμενε ευάλωτη αμυντικά, σε κάθε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Χάθηκε το πέναλτι

Βέβαια, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε συνεχώς για να βρεθεί σε θέση βολής. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου διαμαρτυρήθηκε για κάποια παράβαση, αλλά εκεί που δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία είναι το μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ, που είναι απορίας άξιο τι δεν είδαν ο Παπαδόπουλος στην κανονική ροή του ματς και ο Ρούπερτι στο VAR, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μεγιστοποίησε την πίεση της. Είχε κλείσει τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην περιοχή του και έψαχνε τον τρόπο για να σκοράρει. Οσο η ώρα περνούσε, ο εκνευρισμός γινόταν διάχυτος σε όλα τα επίπεδα. Εντός του αγωνιστικού χώρου, με τους Αμραμπατ και Βράνιες να διαπληκτίζονται σε κοινή θέα και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα για την εικόνα της ομάδας και να φωνάζει συνθήματα αποδοκιμασίας.

Λύση από τον Μάνταλο

Ηταν φανερό, πως η ΑΕΚ χρειαζόταν κάποιον που θα μπορούσε να γλυκάνει το παιχνίδι της, να μοιράσει μπάλες και να οργανώσει σωστά. Ο Γιαννίκης είδε σωστά, απέσυρε τον αρνητικό Τσούμπερ και έριξε στο ματς τον Μάνταλο. Μόνο δύο λεπτά χρειάστηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ για να λύσει το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του και να της δώσει προβάδισμα. Μπήκε στο 65’ και στο 67’ εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Ρότα και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ηταν το γκολ που χρειαζόταν για να επανέλθει η ηρεμία στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πιέσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, ο Μεταξάς έκανε πιο επιθετική την ομάδα με τριπλή αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά η ΑΕΚ έδειξε εμπειρία και σωστό τρόπο διαχείρισης του προβαδίσματος της. Εριξε το ρυθμό, κατάφερε να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Τσιντώτα και έφτασε στο φινάλε σε δεύτερο τέρμα με κοντινή προβολή του Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (90’+ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65’ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (80’ Λώλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Λιάσος (80’ Μορέιρα), Ντομίνγκεζ (89’ Μίνα), Περέα

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News