ΑΕΚ: Βράνιες ή Τζαβέλλας; Ιδού η απορία...

ΑΕΚ: Βράνιες ή Τζαβέλλας; Ιδού η απορία… την οποία καλείται να απαντήσει ο νέος προπονητής της «Ένωσης»

Είναι δεδομένη η επιθυμία της ΑΕΚ να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό θα της εξασφαλίσει καλύτερη ανασταλτική ισορροπία. Όπως δεδομένη είναι επίσης η παραδοχή εντός των τειχών της ΑΕΚ ότι το πείραμα με το πάντρεμα των Όγκνιεν Βράνιες και Γιώργου Τζαβέλλα απέτυχε παταγωδώς.

Οι δυο τους είναι ό,τι χειρότερο σε δίδυμο μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι που τους επέλεξαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν αυτό έκαναν έχοντας την εντύπωση πώς θα ταιριάξουν καλά μεταξύ τους. Και τούτο αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προκαλεί απορίες για την έλλειψη προφανούς ποδοσφαιρικής γνώσης.

Η ΑΕΚ χρειάζεται νέο Τσιγκρίνσκι και καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση

Σημασία έχει πλέον ότι η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα και να εντάξει στο ρόστερ της έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος θα διαδραματίσει ρόλο ηγέτη ανάλογο με εκείνον πού είχε στην ομάδα ο Ουκρανός Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει και να αποφορτιστεί από συμβόλαια τα οποία είναι βαρίδια για εκείνη όπως συμβαίνει και με τα δύο των προαναφερθέντων. Είναι ξεκάθαρο ότι και ο Τζαβέλλας και ο Βράνιες δεν γίνεται να συνεχίσουν μαζί στην ΑΕΚ την επόμενη περίοδο. Το θέμα είναι όμως ποιον εκ των δύο επιλέγεις να απομακρύνεις και με ποιο τρόπο το κάνεις.

Ο 33χρονος Βράνιες για παράδειγμα έχει το πλεονέκτημα της ηλικίας καθώς είναι δύο χρόνια μικρότερος και θεωρητικά έχει μεγαλύτερο ορίζοντα ποδόσφαιρο μπροστά του. Ο 35χρονος Τζαβέλλας από την άλλη είναι πιο θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια και αναγνωρίζεται από όλους για τον ενωτικό χαρακτήρα του και το ποσό σε αυτή τη δύσκολη πορεία της φετινής σεζόν, προσπάθησε να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

Πρόβλημα για την ΑΕΚ τα μεγάλα συμβόλαια Βράνιες, Τζαβέλλα 

Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις είναι τα πολύ υψηλά συμβόλαια τους, καθώς έχουν αποδοχές και για την επόμενη σεζόν που πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να βρουν σε άλλες ομάδες. Άρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη και για την ΑΕΚ η διαδικασία να απομακρύνει έναν εκ των δύο, εφόσον επιλέξει ποιος θα είναι αυτός κάτι που θα κρίνει ο επόμενος προπονητής.

Ασφαλώς δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να παραμείνουν αμφότεροι στην ομάδα και η ΑΕΚ να πληρώνει αδρά για συμβόλαια τα οποία δεν θα της είναι χρήσιμα. Δεν θα είναι βέβαια μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνη από τη στιγμή κατά την οποία το βιώνει ήδη φέτος με την περίπτωση του Μιχάλη Μπακάκη ο οποίος είναι παροπλισμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχοντας παίξει μόνο στα δύο καλοκαιρινά παιχνίδια κόντρα στη Βελέζ του Μόσταρ. Ένα συμβόλαιο 400 χιλιάδων ευρώ που η ομάδα ξοδεύει για να έχει έναν ποδοσφαιριστή εκτός πλάνων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News