ΑΕΚ: Δεν φαίνεται να υπάρχει μέλλον για τον Σιμόες

Τα τελευταία χρόνια, η πορεία της ΑΕΚ ήταν συνυφασμένη με την παρουσία του Αντρέ Σιμόες.

Ο Πορτογάλος ήταν κομβικός στα χρόνια που η ΑΕΚ έφτασε στο απόγειο με την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου, έγινε αρχηγός και σημείο αναφοράς για την ομάδα, σηματοδότησε ακόμα και την τελευταία σημαντική στιγμή με την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ πέρυσι. Αλλά όλα δείχνουν, πως βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της σχέσης.

Ο Σιμόες ανήκει στα λίγα συμβόλαια – το άλλο αφορά τον Σάκχοφ, που επίσης είναι απίθανο να παραμείνει στο ρόστερ – εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Εδώ και καιρό, υπήρξαν προσπάθειες να ανιχνευθούν οι προθέσεις και να φανεί αν και με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο 33χρονος Πορτογάλος να συνεχίσει να φορά τα «κιτρινόμαυρα». Επισήμως, το θέμα παραμένει ανοιχτό, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Το χάσμα ΑΕΚ και Σιμόες

Είναι φανερό, πως αυτό που χωρίζει την ΑΕΚ από τον Σιμόες είναι η οπτική για το μέλλον της καριέρας του. Την ώρα που ο Πορτογάλος μέσος αναζητά το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του και θεωρεί πως δικαιούται έπειτα από την προσφορά του να πάρει μια μεγάλη προσφορά, στην ΑΕΚ φαίνεται πως τον βλέπουν οριακά σε συμπληρωματικό ρόλο για τη μεσαία γραμμή της επόμενης σεζόν. Αρα, δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Ισως μάλιστα, έπειτα από τις διερευνητικές επαφές που δείχνουν μεγάλο χάσμα, να μην υπάρξει καν πρόταση που θα τεθεί προς τον Σιμόες. Κάτι που επί της ουσίας επιβεβαίωσε και ο ίδιος, μιλώντας προ ημερών. «Δεν ξέρω κάτι για το μέλλον, αλλά αυτό εμένα δε με επηρεάζει με κάποιο τρόπο, γιατί τελειώνει το συμβόλαιό μου, δεν παίζει ρόλο για μένα αν ο Σάντος θα έρθει. Ελπίζω αν έρθει να βοηθήσει την ΑΕΚ, γιατί πάντα θα είμαι δίπλα και θα υποστηρίζω την ΑΕΚ, είτε φύγω είτε μείνω», είχε πει αναφερόμενος στην προοπτική να έρθει ο Σάντος στην ΑΕΚ και βγάζοντας όσα αισθάνεται.

Η ιστορία με τα συμβόλαια

Με τον τρόπο του, ο Σιμόες φρόντισε να σχολιάσει πως ό,τι και να γίνει μάλλον τον ίδιο δεν τον αφορά άμεσα, αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Ο Σιμόες προσπάθησε αρκετές φορές να στείλει τα δικά του μηνύματα, αλλά δεν φάνηκε να αλλάζει την κατάσταση. Επιθυμεί να κάνει το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο από οικονομικής άποψη, καθώς είναι προφανώς η τελευταία ευκαιρία στη καριέρα του για κάτι τέτοιο, αλλά η ΑΕΚ το βλέπει διαφορετικά.

Ετσι, πλέον φαίνεται δύσκολο ακόμη και να γίνει κάποια συγκεκριμένη κουβέντα. Ο Σιμίες είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2015 με συμβόλαιο 90.000 ευρώ και πριν κλείσει η πρώτη του σεζόν το συμβόλαιό του ανανεώθηκε και οι αποδοχές του σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Το καλοκαίρι του ‘18, έπειτα από σίριαλ με πολλά επεισόδια που τον είχαν θέσει μέχρι και εκτός ομάδας, ανανέωσε με αύξηση απολαβών και έπαιρνε περίπου μισό εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News