ΑΕΚ: Ευκαιρίες σε πολλούς, εμπιστοσύνη σε λίγους

Η χρησιμοποίηση 13 παικτών από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, έδωσε σε αρκετούς την εντύπωση πως υπάρχει απόφαση να προχωρήσει ως το φινάλε της σεζόν με μικρό ροτέισον.

Κάτι, που αναμφίβολα δημιουργούσε ερωτηματικά αναφορικά με την επάρκεια των επιλογών, ειδικά στα ματς που έρχονται στην τελική ευθεία, όπου θα υπάρξουν τρεις αναμετρήσεις σε διάστημα εννιά ημερών. Ωστόσο, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική.

Επί ημερών Οφρυδόπουλου και μόνο στη διαδικασία των πλέι οφ, η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει 24 ποδοσφαιριστές! Με την είσοδο και του Φράνσον στο ματς της Τούμπας, δεν υπάρχει ουδείς διαθέσιμος παίκτης της πρώτης ομάδας που δεν έχει μπει στις επιλογές του προπονητή. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ έχει κρίνει και αποφασίσει, πως σε αυτήν την κρίσιμη φάση της σεζόν πρέπει να προχωρήσει με αυτούς που πιστεύει, ότι μπορεί να βασιστεί.

Ο Τσούμπερ και οι άλλοι

Ετσι, σε όλη τη διαδικασία, ο μοναδικός «κιτρινόμαυρος» που έχει το απόλυτο σε 11αδάτες συμμετοχές, είναι ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός είναι σημαντικό κομμάτι στα σχέδια της ΑΕΚ και ο Οφρυδόπουλος προσπαθεί να πάρει πολλά απ’ αυτόν. Αλλωστε, συνδυάζεται η 11αδάτη παρουσία του και με την ηγετική συμπεριφορά που αναδεικνύει εκτός γηπέδων, με αρχηγική ομιλία στα αποδυτήρια και παράθεση δείπνου ενότητας για την ομάδα.

Πέραν του Τσούμπερ που έχει έξι συμμετοχές στην αρχική 11άδα, ακολουθούν οι Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Αμραμπατ, Κριχόβιακ και Αραούχο (που δεν θα παίξει άλλο βέβαια) που έχουν από πέντε συμμετοχές σε αρχικά σχήματα της ΑΕΚ στη διαδικασία των πλέι οφ. Αυτοί αποτελούν το βασικό κορμό και συνοδεύονται από παίκτες όπως οι Μάνταλος, Γκαρσία, οι οποίοι έχουν από έξι παιχνίδια, αλλά μόνο στα τέσσερα ξεκίνησαν αμφότεροι βασικοί. Με πέντε ματς είναι και οι Σιμάνσκι, Ρότα, με τους οποίους κλείνει η βασική 11άδα με βάση τις συμμετοχές.

Ο λόγος γι’ αυτόν τον περιορισμό είναι προφανώς αγωνιστικός. Οι Ιρανοί μπακ δεν έχουν πείσει, ο Βράνιες είναι σκιά του καλού εαυτού του. Για τον Βόσνιο μάλιστα, που τέθηκε εκτός αποστολής – όπως και ο Λε Ταλέκ – δίχως να υπάρχει αγωνιστικό θέμα, είναι μεγάλο ζήτημα για την ΑΕΚ η διαχείριση του. Πάντως, δεν δείχνει πλέον να πείθει πως μπορεί να αποτελέσει λύση, έστω και εάν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ φαντάζει ως μια ανοιχτή πληγή από την αρχή της χρονιάς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News