AEK: Γιατί ο Μελισσανίδης ξηλώνει τους πάντες εκτός από τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Ένας από τους παράγοντες της ΑΕΚ τους οποίους κατακεραύνωσαν οι οπαδοί της ομάδας με τα υβριστικά συνθήματα που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα για τα πλέι οφ, κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Την παραίτηση του οποίου είχαν ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, συζητώντας μάλιστα και μαζί του σε πολύ έντονο ύφος.

Τις τελευταίες μέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στο οργανόγραμμα και το στελεχιακό δυναμικό της ΠΑΕ (απομακρύνοντας εκτός από «φρέσκα» στελέχη, όπως ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ακόμη και πρόσωπα με πολυετή παρουσία στην ομάδα, όπως ο φροντιστής Νίκος Κορομηλάς ή ο Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος κατείχε επί μια ολόκληρη επταετία το πόστο του διευθυντή επικοινωνίας), ωστόσο ένα από τα λίγα πρόσωπα που εξακολουθούν να διατηρούν περίοπτη θέση στο περιβάλλον του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, είναι ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης και σύμβουλος.

Ποιος είναι όμως τελικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ποιος ο ρόλος του στην ΑΕΚ; Πώς βρέθηκε στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη και απολαμβάνει της πλήρους στήριξής του; Και από ποιο πόστο να παραιτηθεί αλήθεια, από τη στιγμή που δεν φέρει κανέναν τίτλο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ;

Με εισήγηση του Θωμά Μητρόπουλου, στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η αφετηρία της ιστορίας, μας βρίσκει στα χρόνια της παντοκρατορίας του Θωμά Μητρόπουλου στον κόσμο του παρασκηνίου. Μια φιγούρα που για τους ανθρώπους και τους φίλους της ΑΕΚ, ήταν πάντα σκιώδης. Μολαταύτα, ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν πάντα επιστήθιος φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη και ο άνθρωπος που επί της ουσίας πρότεινε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ως το επόμενο σημαντικό πρόσωπο των «διαδρόμων» και του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Αν και για κάμποσα χρόνια λειτουργούσε ως «μυστικοσύμβουλος», εν τούτοις ο Παπαδόπουλος ήταν πάντα πρώτο τραπέζι πίστα στα VIP του ΟΑΚΑ και χρόνο με το χρόνο αναλάμβανε περισσότερες πρωτοβουλίες από το να είναι απλά ο «τσεκαδόρος» του Μελισσανίδη σε όλα τα οικονομικά ζητήματα που αφορούσαν στην ΠΑΕ. Δεν υπάρχει μεταγραφή στην ΑΕΚ, που να μην έχει περάσει από το «ψαλίδι του Γιάννη», όπως λένε όσοι γνωρίζουν.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2020, λίγο έλειψε να τινάξει την αγορά του Νταμιάν Σιμάνσκι από την Αχμάτ Γκρόζνι στον αέρα, καθώς προσπαθούσε να μειώσει τη συμφωνηθείσα οψιόν ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ. Τελικά βρέθηκε άκρη στα 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή έστω και με αυτή την τακτική, κατάφερε να γλιτώσει από την ΠΑΕ, ποσό 200.000 ευρώ. Αντίστοιχα παραδείγματα, υπάρχουν πολλά.

Αν και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος δεν αρέσκεται να προβάλλει τον εαυτό του και προτιμά να κινείται πίσω από τις κάμερες, το τελευταίο διάστημα, έδειξε να αλλάζει τακτική και να αφήνει τον εαυτό του να βλέπει αραιά και που το φως της δημοσιότητας. Ενδεικτική ήταν η φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media ο μάνατζερ του Στίβεν Τσούμπερ, τη μέρα που ο Ελβετός υπέγραψε την ανανέωση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ, σε τραπέζι που βρίσκονται ο ίδιος, ο πελάτης του και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. 

Η παρεμβατικότητα στις μεταγραφές

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο ισχυροποιούνταν ο ρόλος του Γιάννη Παπαδόπουλου εντός ΠΑΕ. Αποκτώντας «αέρα» σε όλους τους τεχνικούς διευθυντές με τους οποίους συνεργάστηκε στην ΑΕΚ και με την εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη και στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία να αυξάνεται, άρχισε να επιβάλει και απόψεις σχετικά με το ποιοι παίκτες θα έπρεπε να αποκτηθούν έναντι άλλων. Είχε καθοριστική συμβολή στις προσθήκες των Οικονόμου, Ινσούα, Αλμπάνη, Τζαβέλλα (κ.α.) οι οποίες αποδείχθηκαν αποτυχημένες. Ικανότατος στα παζάρια, πανέξυπνος, αλλά από ποδοσφαιρικό μάτι ποτέ δεν φημιζόταν ότι διαθέτει. Άλλωστε, ουδέποτε διέθετε το βιογραφικό και την προϋπηρεσία για να δικαιολογούνται τέτοιου είδους αρετές. 

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, δεν υπάρχει ευρώ που να διακινείται μέσω ΑΕΚ για το οποίο ο Παπαδόπουλος να μην έχει λάβει γνώση. Είναι ο άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μελισσανίδη σε αυτό το κομμάτι και θα παραμείνει ως τέτοιος όσο ο «τίγρης» διατηρεί τα ηνία της ΠΑΕ. Πλέον σε ρόλο πιο απομακρυσμένο όσον αφορά την εμπλοκή του στα πρόσωπα των μεταγραφών, αλλά μόνιμα με την εντολή να ελέγχει τα πάντα γύρω από τη διακίνηση του χρήματος κατά τις διαπραγματεύσεις.

Η ΕΠΟ και η Εθνική Ελλάδας

Ασφαλώς, ο ρόλος του στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, στη διαδικασία εκλογών των Ενώσεων για τον έλεγχο της ΕΠΟ αλλά και στην ίδια τη σύσταση του οργανογράμματος της εγχώριας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είναι πρωταγωνιστικός. Επιδραστικός είναι και στην Εθνική ομάδα. Οι φήμες λένε ότι μαζί με τον ατζέντη -κι άλλοτε παίκτη του ΟΦΗ και του ΠΑΟ- Κώστα Κωνσταντινίδη, αρχικώς επέλεξαν τον Φαν’τ Σχιπ και στην πορεία πρωτοστάτησαν στην επιλογή του Γκουστάβο Πογέτ, στον πάγκο της Εθνικής.

Στο ποδόσφαιρο που έρχεται από τα ’90ς και προσπαθεί να διατηρείται σε αυτό μέσω σκιών και υπόγειων διαδρομών, ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένα πολύτιμο γρανάζι για εκείνους που έχουν μάθει να πορεύονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κι αν κάποιος ρωτήσει τον Μελισσανίδη επί τούτου, η απάντηση που θα λάβει θα είναι «μακάρι να είχα άλλους 10 σαν τον Γιαννάκη». Έχει δίκιο; Έχει άδικο; Αυτή είναι πάντως η απάντησή του. Και αποτελεί και την εξήγηση στο ερώτημα «γιατί όσους κι αν διώξει ο Μελισσανίδης από την ΑΕΚ, τον Παπαδόπουλο θα τον έχει δίπλα του». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News