ΑΕΚ: Η δύσκολη εξίσωση του Βράνιες

Η αγωνιστική περίοδος πλησιάζει στο φινάλε της και ο Ογκνιεν Βράνιες παραμένει νοκ άουτ για την ΑΕΚ λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο, το θέμα για την ΑΕΚ και το μέλλον του Βόσνιου στόπερ σε αυτήν είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Μια δύσκολη εξίσωση, που αν και στην ΑΕΚ έδειχναν όλα τα προηγούμενα χρόνια πως ήταν (σχεδόν οι μοναδικοί στον ποδοσφαιρικό πλανήτη) ικανοί να τη λύσουν, τώρα έχουν περιπλεχθεί τα πράγματα.

Το κακό για τον Βράνιες είναι πως πολλές φορές επικρατεί ευρεία αμφισβήτηση για πράγματα που φαντάζουν αυτονόητα για τους υπόλοιπους. Ακόμα και οι τραυματισμοί που έβγαλε φέτος έγιναν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού. Και εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως όταν φτάνει ένας παίκτης να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους, είναι σαφές πως το μέλλον δεν προδιαγράφεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Αλλωστε, ακόμα και πριν προκύψει το πρόβλημα τραυματισμού, ήρθε ο αποκλεισμός του Βράνιες (όπως και του Λε Ταλέκ) από την αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Τότε, κρίθηκε πως δεν ήταν στον επιθυμητό βαθμό συγκέντρωσης και αγωνιστικής ετοιμότητας, κάτι που προξένησε ερωτηματικά με βάση και την «λειψανδρία» που υπάρχει στο ρόστερ της Ενωσης. Ωστόσο, η κίνηση του Βράνιες να ανέβει ανήμερα του ματς στη Θεσσαλονίκη και να πάει στο ξενοδοχείο που ήταν η αποστολή της ομάδας, έδειξε πως ο παίκτης το βλέπει διαφορετικά.

Μονόδρομος η ΑΕΚ για τον Βράνιες

Και είναι γεγονός, πως ο Βράνιες δεν μπορεί να βλέπει κάτι άλλο εκτός από την ΑΕΚ για το ποδοσφαιρικό μέλλον του σε υψηλό επίπεδο. Είναι η μοναδική ομάδα που μπόρεσε να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες του, αξιοποιώντας μόνο τα αθλητικά προσόντα του. Αν και φέτος, κινούμενος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν σε ρηχά νερά, τέθηκε για πρώτη φορά σε σοβαρή αμφιβολία κατά πόσον ο Βράνιες μπορεί στα 33 του πια, να είναι αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ.

Ο Βράνιες υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη. Ηταν η τρίτη… άφιξη του Βράνιες στην ΑΕΚ, όπου ήρθε πρώτη φορά στα τέλη του Δεκέμβρη του 2016, ως ελεύθερος από την Ρωσική Τομσκ. Πουλήθηκε στην Αντερλεχτ το καλοκαίρι του 2018 έναντι 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά επέστρεψε στην ΑΕΚ ως δανεικός την σεζόν 2019-2020. Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό δανεικός στην Σαρλερουά κι ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας λύσει το συμβόλαιο του με την Αντερλεχτ, που τελείωνε το καλοκαίρι του 2022.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News