ΑΕΚ: Ηρεμία πριν την καταιγίδα των αλλαγών και ο «νέος Μπάγεβιτς»

Σε έντονο αναβρασμό βρίσκεται η ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα και εάν κάποιος πίστευε, πως θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση από ενδεχόμενο αποκλεισμό του Αρη, η σημερινή απόφαση της UEFA έδειξε πως η ΑΕΚ πρέπει να τραβήξει το δικό της σταυρό ως το τέρμα.

Μπορεί να έχουν περάσει κάποιες ημέρες από τις εστίες έντασης που ακολούθησαν την ήττα σοκ στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΑΕΚ μοιάζει με καζάνι που βράζει και η ηρεμία που εμφανίζεται αυτές τις ημέρες είναι επίπλαστη.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, τα πάντα είναι ανοιχτά ωσότου ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατασταλάξει στις αποφάσεις του. Ειδικά αυτές τις ημέρες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει πολλές επαφές σε διάφορα μέτωπα, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές σε κομβικά πόστα και της ΠΑΕ και στον σχεδιασμό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι άξιο αναφοράς, πως σε αυτό το πρίσμα ο Μελισσανίδης φαίνεται πως ψάχνει λύσεις και για την ΠΑΕ, αλλά και για τα Σπάτα.

Από όσα έχουν διαρρεύσει εμφανίζεται να έχει ήδη επαφές με νομικό από μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας ώστε να αναλάβει ρόλο στην ομάδα και την οργάνωση της. Είναι μια από τις σκέψεις που εξετάζει, ώστε να διαχωριστεί και να απεγκλωβιστεί η λειτουργία της εταιρείας από το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εκεί πάντως, υπάρχει πρόθεση – και συνείδηση πως αποτελεί αναγκαιότητα λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί οι περισσότεροι – για μεγάλες αλλαγές.

Μελισσανίδης και ΑΕΚ ψάχνουν έναν «νέο Μπάγεβιτς»

Στην ΑΕΚ θέλουν να βρουν έναν νέο Μπάγεβιτς. Δηλαδή, κάποιον που θα μπορούσε να αποπνέει το σεβασμό του Ντούσκο, θα έχει την προσωπικότητα, την ποδοσφαιρική γνώση, τη δυνατότητα να εκφέρει ολοκληρωμένη άποψη δίχως στρογγυλέματα προς τον Μελισσανίδη. Μόνο τυχαίο δεν είναι, πως ο μεγάλος κατήφορος της ΑΕΚ συνδυάστηκε χρονικά με την αποχώρηση του Μπάγεβιτς από το οργανόγραμμα και τη λειτουργία της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν απομείνει να αποτελούν το σχεδιασμό βιώνουν τρομερή απαξίωση. Οι παίκτες που αποχώρησαν έβαλαν ευθέως για τη νοοτροπία και τις συμπεριφορές που υπήρξαν εντός της ΑΕΚ και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Σιμόες ήταν απόλυτα ενδεικτικό. Η ΑΕΚ έδειξε διαλυτικά σημάδια, με παίκτες να αποχωρούν στο ημίχρονο του ματς με τον Ολυμπιακό όπως ο Κριχόβιακ ή άλλους που έφυγαν νωρίτερα, σαν τον Βράνιες.

Ο Μελισσανίδης αφουγκράζεται τη διάθεση του κόσμου και αντιλαμβάνεται πως εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων, υποθηκεύεται και η παρουσία του Αλμέιδα. Είναι δεδομένο πως ο Αργεντινός θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κουβαλά και το βάρος άλλων, που μπορούν να προκαλούν οργή στο πρώτο ανάποδο αποτέλεσμα. Και βέβαια, θα πρέπει να βελτιωθεί και η κατάσταση στα Σπάτα, που φαίνεται πως αποτελεί ρίζα πολλών δεινών της ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News