ΑΕΚ: Τα παρασκήνια από την ιστορική πρεμιέρα του «Σεραφείδειου»

Ιστορική μέρα η σημερινή για την ΑΕΚ καθώς το «Σεραφείδειο» γήπεδο στα Σπάτα άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε την Β’ ομάδα της Ενωσης στην αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο για την 29η αγωνιστική της Super League 2.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Σπάτα, που φέρει το όνομα του αξέχαστου Στέλιου Σεραφείδη θα αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ Β’ αλλά και δεύτερη έδρα της πρώτης ομάδας, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της «OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Το νέο γήπεδο της Ένωσης, στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα λογίζεται και σαν δεύτερη έδρα της πρώτης ομάδας.

Περίπου 1.000 φίλαθλοι της Ενωσης βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Σπάτα (τόση είναι η μάξιμουμ χωρητικότητα σε αυτή τη φάση της αδειοδότησης του γηπέδου), δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα σε αυτήν την ιστορική στιγμή για τον σύλλογο.

 

Αλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως είναι η πρώτη φορά μετά το 2003 που επαγγελματική ομάδα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο αγωνίζεται σε δική της έδρα.

Πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, φίλοι της ΑΕΚ μπορούν να πάνε στο γήπεδο και να αισθάνονται πως πηγαίνουν όντως στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο εμπνευστής του έργου. Στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρόδοτο, κατέβηκε με τους συνεργάτες του στα αποδυτήρια και επιθεώρησε τη λειτουργικότητα όλων των χώρων για τυχόν παρατηρήσεις και παρεμβάσεις.

Ήταν μια ουσιαστικά πρώτη επιτόπια σύσκεψη του Τίγρη με τους συνεργάτες του, που ήταν τη λειτουργικότητα του γηπέδου στην πράξη μετα το σημερινό test event στην ουσία, που είναι και ο πρώτος, ιστορικός, αγώνας που διεξάγεται στο «Σεραφείδειο». 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News