ΑΕΚ: Τα τρελά χρήματα που ζητά για τον Αθανασιάδη

Ο Γιώργος Αθανασιάδης αποχώρησε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 ως ο ένας εκ των δύο τερματοφυλάκων -ο άλλος ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας- που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε μία ιδιαίτερα άσχημη σεζόν για την ομάδα.

Βέβαια, εκτός του περιβάλλοντος της «’Ενωσης», απέδειξε ότι δεν ήταν μόνο δικό του πρόβλημα η μέτρια εικόνα του. Πηγαίνοντας στη Σέριφ Τιρασπόλ ως δανεικός, όχι απλώς έγινε βασικός των πρωταθλητών Μολδαβίας άλλα εξέπληξε άπαντες με τις εμφανίσεις του και ξεχώρισε ακόμα και σε παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σοφή κίνηση της ΑΕΚ με την πρόταση της Σέριφ

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ αρνήθηκε την φθηνή παραχώρησή του το περασμένο καλοκαίρι όταν ο σύλλογος στον οποίο τώρα αγωνίζεται ο Αθανασιάδης, πρότεινε την αγορά του αντί 300 χιλιάδων ευρώ, αποδείχθηκε μία σοφή κίνηση, από τις λίγες που έχει κάνει η ομάδα σε τέτοιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια αν κρίνει κανείς από υποθέσεις όπως αυτές των Μπακασέτα, Γιακουμάκη ή ακόμα και του Μάρκο Λιβάγια. Για τον οποίον υπήρχε προοπτική να πωληθεί, όμως τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να τον χάσει δωρεάν, έχοντας πετύχει πρώτα από όλα ως οργανισμός να τον απογοητεύσει πλήρως ώστε να μην επιθυμεί την επέκταση της συνεργασίας μαζί της.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 29χρονου γκολκίπερ βελτίωσαν σημαντικά και τη χρηματιστηριακή αξία του καθώς όταν αποχώρησε από την ΑΕΚ αυτή υπολογιζόταν σε 500.000 ευρώ ενώ τώρα έχει εκτοξευθεί κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Γεγονός το οποίο έχει ανοίξει την όρεξη των διοικούντων την ΠΑΕ οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι Αθανασιάδης δεν θα δεχτεί να επιστρέψει και να παραμείνει στην ομάδα για να είναι αναπληρωματικός, αλλά θα προσπαθήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό έναν σύλλογο πού θα του παρέχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται.

Η ΑΕΚ δεν συζητά για λιγότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ! 

Αυτός πλέον μπορεί να είναι και η Σέριφ καθώς με τη συμμετοχή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της μέσω του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπράγκα (με τον Αθανασιάδη να αποκρούει δύο στη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά αυτό να μην αρκεί!), εξασφάλισε μεγάλα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ. 

Βέβαια είναι δύσκολο μία ομάδα η οποία ένα χρόνο πριν ήταν διατεθειμένη να δώσει 300.000 ευρώ για την αγορά του Αθανασιάδη, να αποδεχθεί ότι πλέον πρέπει να πληρώσει την υπεραξία του στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσει, υπεραξία που εκείνη δημιούργησε, καθιερώνοντάς τον ως βασικό. Τα χρήματα που η «Ένωση» αξιώνει είναι πάρα πολλά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης δεν το συζητάει για λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ! Άλλωστε το καλοκαίρι του 2021,  είχε αξιώσει από τους Μολδαβούς 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσει στην πώληση του Αθανασιάδη.

Πρόβλημα το συμβόλαιο του Αθανασιάδη που λήγει σε ένα χρόνο 

Ασφαλώς τα χρήματα είναι πάρα πολλά, όμως στην ΑΕΚ προσδοκούν ότι μπορούν να κερδίσουν πολλά από αυτή την υπόθεση γι’ αυτό και δεν θα είναι εύκολοι διαπραγματευτές. Το μοναδικό εις βάρος τους μειονέκτημα σχετίζεται με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2023, άρα θα πρέπει ό,τι είναι να γίνει, να συμβεί άμεσα, δηλαδή κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Διότι αν αυτή η ιστορία δεν πάει καλά και ο ποδοσφαιριστής παραμείνει στην ομάδα, τότε τον Ιανουάριο του 2023 θα αποκτήσει το δικαίωμα να υπογράψει οπουδήποτε επιθυμεί ως ελεύθερος, δίχως οι «κιτρινόμαυροι» να καρπωθούν οικονομικό όφελος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News