ΑΕΚ: Τέλος εποχής για τον Βράνιες

Δεν μπορεί να πει κανείς πως έπεσε από τα σύννεφα. Η σχέση της ΑΕΚ με τον Ογκνιεν Βράνιες είχε εξ αρχής ουκ ολίγα επεισόδια.

Ακόμα και στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και ο Βόσνιος επέστρεψε θεωρητικά πιο ώριμος και κατασταλαγμένος από κάθε άλλη φορά, όσα συνέβησαν συγκροτούν αντιπαράδειγμα για την ομαλή λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Φαίνεται πάντως, πως το ποτήρι ξεχείλισε, ο Βράνιες είναι πλέον ξένο σώμα για την ΑΕΚ και ξεκίνησε η προσπάθεια να βρεθεί λύση για το «διαζύγιο».

Με μια λιτή ενημέρωση, η ΑΕΚ έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή. «H ΠΑΕ ΑΕΚ κάλεσε σε απολογία τον Όγκνιεν Βράνιες με αφορμή όσα του αποδίδονται στα γνωστά δημοσιεύματα στη Βοσνία. Η κλήση έγινε εγγράφως και ο παίκτης ήδη την έχει. Του ζητούνται εξηγήσεις με τη σημείωση πως εφόσον έχουν βάση όσα γράφονται στον Τύπο, πρόκειται για καταστάσεις άκρως δυσφημιστικές για την ομάδα», λέχθηκε χαρακτηριστικά.

Αφορμή για την κλήση σε απολογία στάθηκε το νέο επεισόδιο που φέρεται πως πρωταγωνίστησε ο Βράνιες στην πατρίδα του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «avaz» ο παίκτης της ΑΕΚ ξυλοκοπήθηκε στο κέντρο της Μπάνια Λούκα. Η απάντηση του Βράνιες σε όλα αυτά ήταν σκληρή: «τα ΜΜΕ ασχολούνται με ανοησίες, είναι καλύτερα να ασχολούνται με πιο έξυπνα και πιο δύσκολα πράγματα και προβλήματα από τον Όγκνιεν Βράνιες», ενώ αμέσως μετά μέσω ανάρτησης τόνισε: «όταν είσαι σαν μπετόν γίνεσαι το θέμα για διάφορα ψέματα».

Τρέλανε κόσμο ο Βράνιες

Βέβαια, το θέμα δεν είναι το περιστατικό. Με την αδιαφορία που έβγαλε τους τελευταίους μήνες ο Βράνιες, εξόργισε και τους πλέον θερμούς υποστηρικτές της παρουσίας του στην ομάδα. Ετσι, αν και αρχικά ο Ματίας Αλμέιδα φέρεται πως είχε εκφράσει ενδιαφέρον να τον δει στη προετοιμασία, από τη διοίκηση του μεταφέρθηκε πως θα ήθελαν να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο αν ήταν δυνατό. Βλέπετε, ήταν πολύ νωπή τότε η έντονη αμφισβήτηση σε διοίκηση και κόσμο, για τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε στη δεξιά ποδοκνημική.

Λέγεται πως κάποιες φορές μπέρδευε ακόμα και τα…πόδια που αισθανόταν ενοχλήσεις, υπήρχε έντονη ενόχληση για τη συμπεριφορά του. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βράνιες έφυγε από την Ελλάδα πριν από το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στη σεζόν, ενώ στα πλέι οφ δεν είχε βοηθήσει σχεδόν καθόλου. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την παραμονή του Βόσνιου στην ομάδα, αλλά το θέμα είναι ο τρόπος. Ο Βράνιες παίρνει 500 χιλιάρικα τον χρόνο, έχει άλλον έναν χρόνο κλειστό συμβόλαιο και όπως έδειξε και απέναντι στην Αντερλεχτ, όσο νιώθει εξασφαλισμένος από πλευράς συμβολαίου, είναι ιδιαίτερα σκληρός σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News