ΑΕΚ: Το στοιχείο που θα κρίνει τη συμφωνία με το νέο προπονητή

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, έφερε την ΑΕΚ σε θέση ισχύος για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Σαφώς και δεν μπορεί να πανηγυρίζει κάποιος για μια ισοπαλία κόντρα με τον Ολυμπιακό, αλλά το γεγονός πως πήρε πόντο και σκόραρε σε γήπεδο που είχε μόνο ήττες και δεν πετύχαινε γκολ από το 2019, λέει πολλά. Σε συνδυασμό μάλιστα με την γκέλα του Αρη, διατήρησε για την ΑΕΚ τη δυνατότητα να ελέγχει εκείνη το μέλλον της. Και παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα να ψάχνει πιο εντατικά για τον έτερο στόχο, την αναδιοργάνωση ενόψει της νέας σεζόν.

Για την ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θέλει να έχει καταλήξει στον εκλεκτό για τη θέση του προπονητή – και ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα αν και πόσες αλλαγές θα υπάρξουν στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ – μέχρι τα μέσα Απριλίου. Αυτός είναι ο χρονικός στόχος που έχει τεθεί, αν και παραμένει εξαιρετικά δύσκολο η ΑΕΚ να βρει όσα θέλει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Δηλαδή, προπονητή με εμπειρίες και προσωπικότητα, με όρεξη για δουλειά και δυνατό όνομα.

Η ΑΕΚ και η υπόθεση Γκαρσία

Δεδομένα, στην ΑΕΚ υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ρούντι Γκαρσία. Λέγεται πως βρίσκεται πολύ ψηλά στις «κιτρινόμαυρες» προτιμήσεις, πως είναι μια επιλογή προπονητή για την οποία εκτιμούν πως θα έπρεπε να γίνει κάθε οικονομική υπέρβαση, προκειμένου να πειστεί πως είναι καλή η προοπτική της ΑΕΚ. Και σίγουρα, εάν η ΑΕΚ καταφέρει να «συγκινήσει» τον Γκαρσία, θα πρέπει να ξοδέψει ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ ετησίως, μεγαλύτερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για προπονητή.

Το ζήτημα είναι ο χρόνος που μπορεί να συμβεί αυτό. Για να πειστεί ο Γκαρσία (και ο κάθε προπονητής ανάλογου επιπέδου) να πει το «ναι» από τώρα στην ΑΕΚ και να μην περιμένει τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά και όσα μπορεί να προκύψουν, θα πρέπει να δελεαστεί ακόμα πιο έντονα. Ενδεχομένως, πέρα από κάθε έργο υποδομής και την ελευθερία στις κινήσεις, να δεσμευθεί με πολυετές συμβόλαιο ή να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον οικονομικό πήχη.

Το κίνητρο και η σχέση εμπιστοσύνης

Πάντως, στην ΑΕΚ ποντάρουν πολλά στην προσωπική επαφή που θα υπάρξει μεταξύ του εκλεκτού και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος θα αποφασίσει και εν τέλει. Κυρίως, επειδή θα πρέπει ανάμεσα τους να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, να μπορεί ο προπονητής να πείσει πως έχει πέρα από κάθε άλλο προσόν, τη διάθεση να δουλέψει και να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Αλλωστε, εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της ομάδας.

Μη λησμονείτε, πως η ΑΕΚ δεν έχει μόνο τη φετινή αποτυχημένη σεζόν, αλλά κουβαλά μια ολόκληρη τετραετία που έχει χάσει τον μπούσουλα. Είναι μια ομάδα καταρρακωμένη ψυχολογικά, με εύθραυστες ισορροπίες και αδυναμία στη διαχείριση κρίσεων. Παράλληλα, λειτουργεί αποτρεπτικά για την εξέλιξη των παικτών που διαθέτει και όλο αυτό γυρνά μπούμερανγκ σε βάρος της. Για να αλλάξει όλο αυτό, θα πρέπει να πασχίσει πολύ ο νέος προπονητής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News