Bαλένθια - Μπαρτσελόνα 1-4: Ο Ομπαμεγιάνγκ εξολόθρευσε τις «νυχτερίδες»

La Liga. Bαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-4: Ο Ομπαμεγιάνγκ εξολόθρευσε τις «νυχτερίδες»

Η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Πιερ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ συνέτριψε εκτός έδρας 4-1 τη Βαλένθια και (ξανα)πάτησε στην τετράδα.

Η ομάδα του Τσάβι άνοιξε το σκορ στο 23′ με γκολ του Πιερ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος πήρε την πάσα του Ζόρντι Άλμπα και την έστειλε στην πάνω δεξιά γωνία για το 0-1.

Η Βαλένθια σκόραρε στο 26΄αλλά το γκολ που πέτυχε ο Χοσέ Γκάγια ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η δυστυχία των γηπεδούχων έγινε μεγαλύτερη στο 32′ όταν ο Φρένκι ντε Γιονγκ αξιοποίησε την πάσα του Ουσμάν Ντεμπελέ και με σουτ έκανε το 0-2.

H Mπαρτσελόνα συνέχισε τις επιθέσεις και στο 38΄ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο ματς. Τιμώρησε την ολιγωρία των αμυντικών και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-3). 

Η Βαλένθια είδε άλλο ένα γκολ της να μην μετράει στο 41΄. Το πέτυχε ο Κάρλος Σολέρ αλλά ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR αποφάσισε ότι η μπάλα είχε περάσει εκτός παιχνιδιού πριν φτάσει στον Σολέρ!

O Πέδρι ήρθε από τον πάγκο και διαμόρφωσε το 1-4

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στην επανάληψη. Στο 53′ ο Κάρλος Σολέρ με κεφαλιά μείωσε σε 1-3. To γκολ ήρθε δυο λεπτά αφότου ο διαιτητής με τη συμβουλή του VAR δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Στο 60΄ο Πέδρι μπήκε στον αγώνα στη θέση του Ντε Γιόνγκ και στο 63΄χρίστηκε σκόρερ! Με μια βολίδα έξω από την περιοχή κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Ντιακαμπί, Γκαγιά (63’ Λάτο), Φουλκιέ, Αλντερέτε (85’ Τσέμερτ), Γκιγιαμόν (46’ Μάξι Γκόμες), Μορίμπα, Σολέρ, Χιλ (66’ Ράτσιτς), Ντούρο (85’ Μάρκος Αντρέ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Αραούχο, Έρικ Γκαρσία (46’ Μινγκέθα), Ντεστ, Μπούσκετς, Γκάβι (81’ Τραορέ), Ντε Γιονγκ (60’ Πέδρι), Ομπαμεγιάνγκ (81’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Ντεμπελέ (71’ Νίκο Γκονζάλες), Τόρες

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News