Μπάγερν Μονάχου: Η νίκη δεν την βγάζει από την εσωστρέφεια

Λίγες μέρες μετά την, απρόσμενη, ήττα από την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία για την προημιτελική φάση του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύτηκε αφάνταστα για να κάμψει την αντίσταση της Αουγκσμπουργκ.

Είναι πλέον πιο ορατό από ποτέ ότι οι Βαυαροί διανύουν μια παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να καλείται να βρει επειγόντως τις λύσεις καθώς την Τρίτη ακολουθεί η κρίσιμη ρεβάνς για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Για ακόμα ένα ματς, σήμερα, η επίθεση της Μπάγερν ήταν μονοδιάστατη, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την μεσοεπιθετική της γραμμή.

 

Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην κάκιστη εμφάνιση των Γκνάμπρι και Σανέ, δυο ποδοσφαιριστών στους οποίους ποντάρει ο Νάγκελσμαν για να υπάρξει κίνηση και εναλλαγές στην επίθεση της Μπάγερν Μονάχου.

Επίσης, για ακόμα ένα ματς ήταν άφαντος ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος έχοντας εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το Μόναχο, εμφανίζεται στα ματς στα όρια της αδιαφορίας.

Ο Νάγκελσμαν τουλάχιστον βλέπει τον αρχισκόρερ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να προσπαθεί να… κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του, με όσες δυνάμεις έχει, αν και όταν λειτουργεί μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα.

 

Οι οπαδοί της Μπάγερν βλέπουν τον Νάγκελσμαν να προσπαθεί ανεπιτυχώς να αντιγράψει κάποια πράγματα από την εποχή του Χάνσι Φλικ αλλά τους ποδοσφαιριστές να μην ανταποκρίνονται, δείχνοντας πως δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε όσα τους ζητάει ο προπονητής τους.

Οποιο κι αν είναι το πρόβλημα, πρέπει να λυθεί άμεσα, αν θέλουν οι Βαυαροί να έχουν μέλλον στο Champions League και να μην μπουν σε περιπέτειες στην Bundesliga, όπου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διατηρούνται στην κορυφή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News