Κλαούντιο Ρανιέρι για Αμπράμοβιτς: «Αν δεν είχαμε προκριθεί στο Champions League, δεν θα αγόραζε την Τσέλσι»

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν προπονητής της Τσέλσι, όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αγόρασε την αγγλική ομάδα. Ο Ιταλός τεχνικός κάθισε στον πάγκο των «Μπλε» από το 2000 έως το 2004, δίχως να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Αντίθετα, το έκανε με τη Λέστερ και το ιστορικό πρωτάθλημα της Premier League το 2016.  

Για τον Ρώσο μεγιστάνα δήλωσε με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις:

«Ήταν νέος και ενθουσιώδης. Ήταν σαν μικρό παιδί στην παιδική χαρά. Ήταν πολύ παρών. Ερχόταν συχνά στους αγώνες και μερικές φορές, ταξίδευε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο αφού επέστρεφε από ένα ταξίδι. Αγόρασε την Τσέλσι επειδή είχαμε προκριθεί στο Champions League την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, νικώντας τη Λίβερπουλ. Αν δεν είχαμε πετύχει αυτόν τον στόχο, η ιστορία των «Μπλε» θα ήταν διαφορετική», τόνισε και συμπλήρωσε: 

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τον σύλλογο. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, σίγουρα θα βρουν έναν αγοραστή ικανό να διατηρήσει την τρέχουσα θέση τους. Αλλά υπάρχει η άλλη πλευρά, αυτή του κόσμου που περιστρέφεται γύρω από τις ποδοσφαιρικές ομάδες., ακόμη και η εμπλοκή του αθλητισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία. Προχωράμε πέρα ​​από καθιερωμένα σχήματα, όπως η αρχή της αθλητικής ελεύθερης ζώνης. Θα ήταν ωραίο αν ο αθλητισμός ήταν πραγματικά ένα χαρούμενο νησί, αλλά δεν μπορεί πλέον να είναι έτσι». 

Για τη σχέση του Αμπράμοβιτς με τον Βλάντιμιρ Πούτιν: «Κανείς δεν έπρεπε να νοιάζεται στη θεωρία, γιατί εκείνη την εποχή ο Πούτιν ήταν στη ρωσική προεδρία και η γενική κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Αυτός ο πόλεμος, φρικτός όπως όλοι οι πόλεμοι, μας αναγκάζει να αναλογιστούμε πολλά θέματα. Αυτό το ζήτημα εγείρει ορισμένα ερωτήματα και φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν αυστηρότεροι κανόνες για τους συλλόγους από αυτούς που ισχύουν τώρα, για παράδειγμα, στην Premier League». 

Για τον Τόμας Τούχελ σχολίασε: «Μου φαίνεται ότι συμπεριφέρεται πολύ καλά. Θα μπορέσει να κρατήσει την ομάδα ενωμένη; Δεν έχω αμφιβολίες. Το πρωτάθλημα είναι μονομαχία Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, αλλά η Τσέλσι είναι ακόμα στον αγώνα για το Champions League», κατέληξε. 

Λίγο πριν φύγει από την Τσέλσι το 2004, ο Ρανιέρι είχε δηλώσει: 

«Ο Αμπράμοβιτς δεν γνωρίζει τίποτα γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Αν μπορούσε να καταλάβει τι έχω καταφέρει φέτος, θα με αντιμετώπιζε διαφορετικά. Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν κατακτήσω το Champions League, θα απολυθώ. Ηθελε να με αντικαταστήσει με τον Σβεν Γκόραν Ερικσον, αλλά ο Σουηδός τεχνικός του είπε ότι δεν μπορεί να αφήσει την εθνική Αγγλίας. Την επομένη μου ζήτησε να μιλήσουμε και μου είπε πως κάνω καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και πως θα συνεχίσω στην ομάδα. Το έργο μου ήταν πολύ δύσκολο. O Αμπράμοβιτς αποκτούσε παίκτες κι εγώ έπρεπε να τους βάλω να παίξουν μαζί». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News