Λιλ - Τσέλσι 1-2: Δεν «πουλάει» τον τίτλο της

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Λιλ και εξασφάλισε σε συνδυασμό και με το 2-0 του πρώτου αγώνα την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον σύλλογο και τους οπαδούς του να βλέπουν και πάλι μία νότα αισιοδοξίας μετά απ’ όλα τα δεινά που τους έχουν βρει τον τελευταίο καιρό.

Οι Λονδρέζοι δεν ήταν εκείνη που έπρεπε κι εδώσαν την ευκαιρία στην Λιλ να προηγηθεί, ωστόσο όταν αυτό συνέβη κι ένιωσαν την απειλή, αντέδρασαν άμεσα ισοφαρίζοντας αρχικά πριν βγει το πρώτο μέρος και ολοκληρώντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ έδωσε ελπίδα στην Λιλ

Η Λιλ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουράκ Γιλμάζ στο 11ο λεπτό με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι «Λιλουά» μπορεί να μην είχαν την κατοχή, κατόρθωσαν όμως να κρατήσουν μακριά από την εστία τους και στις μηδέν τελικές για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, την ίδια ώρα που εκείνοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν 4 ευκαιρίες και να σκοράρουν με το πέναλτι του Μπουράκ Γιλμάζ στο 38ο λεπτό μετά από καταφανέστατο χέρι του Ζορζίνιο μέσα στην περιοχή.

Με το γκολ αυτό ο Τούρκος επιθετικός έγινε ο τρίτος γηραιότερος παίκτης που σκοράρει σε νοκ άουτ παιχνίδι Champions League σε ηλικία 36 ετών και 244 ημερών μετά τους Ράιαν Γκιγκς (37 ετών και 148 ημερών) και Πάολο Μαλντίνι (36 ετών και 333 ημερών).

Ο Πούλισικ έκοψε τα… φτερά των «Λιλουά»

Από εκείνο το σημείο η Τσέλσι ξύπνησε λίγο από τον λήθαργο που τον είχε ρίξει η διαφορά των δύο γκολ του πρώτου αγώνα και κατάφερε όντας απόλυτα κυνική να ισοφαρίσει στην πρώτη της μεγάλη φάση στο ματς, όταν ο Ζορζίνιο έβγαλε την κάθετη πάσα στον Πούλισικ κι εκείνος από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δοκαριού του Ζαρντίμ για το 1-1 κόβοντας τα φτερά της Λιλ.

Να σημειωθεί πως οι Λονδρέζοι έχασαν τον Κρίστενσεν στο 33ο λεπτό με τραυματισμό, με τον νεαρό Τσαλομπά να περνάει στην θέση του.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έχασε έναν κεντρικό αμυντικό και η Λιλ, αφού ο Σβεν Μπότμαν έγινε αναγκαστική αλλαγή μετά από τραυματισμό με τον Ονανά να περνάει στην θέση του στο 58ο λεπτό. Όμως, το ηθικό των «Λιλουά» δεν πλήγηκε από την απώλεια του καλύτερου στόπερ τους και συνέχισαν να έχουν αρκετά καλή εικόνα. 

Ο Αθπιλικουέτα «έμπηξε το μαχαίρι» στην πληγή της Λιλ

Στο 64ο λεπτό η Λιλ λίγο έλειψε να κεφαλαιοποιήσει αυτή της την υπεροχή, αλλά η κεφαλιά του Τσέκα πήγε στο δοκάρι του Μεντί. Ότι δεν κατάφεραν οι Γαλλοι, το πέτυχαν επτά λεπτά αργότερα οι Άγγλοι με τον Σέζαρ Αθπιλικουέτα στο 71ο λεπτό να κάνει το 1-2 με ωραίο τελείωμα από σέντρα του Μάουντ.

Ο Γκουρβενέκ αναγκάστηκε μετά απ’ αυτό και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν να τα παίξει όλα για όλα ρίχνοντας στο παιχνίδι ότι καλύτερο είχε στον πάγκο του. Αυτή η πρακτική δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί με αποτέλεσμα να μείνει εύκολα το 1-2 για τους Λονδρέζους μέχρι το φινάλε και η πρόκριση να πάει τελικά στα χέρια του φαβορί.

Ενδεκάδες:

Λιλ (πρ. Ζοσελίν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Φοντέ, Μπότμαν (58′ Ονανά), Ντιαλό, Τσελίκ (58′ Γουεά), Γκούντμουντσον (78′ Μπράνταριτς), Μπαμπά (78′ Γκόμες), Τσέκα, Αντρέ, Γιλμάζ, Ντέιβιντ (77′ Μπεν Αρφά)

Τσέλσι (πρ. Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν (33′ Τσαλομπά), Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (74′ Λόφτους-Τσικ), Κόβατσιτς (46′ Μάουντ), Χάβερτς (83′ Ζίγιες), Πούλισικ (74′ Λουκάκου)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News