Τσέλσι: Μπορεί να πουληθεί μόνο μετά από άδεια της βρετανικής κυβέρνησης

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς πάγωσαν και την διαδικασία πώλησης της Τσέλσι τυπικά, αφού αυτή η διαδικασία μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί μόνο με τη συναίνεση βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης.

Στους Λονδρέζους χορηγήθηκε μεν ειδική άδεια ώστε να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί, όμως μόνο με τα απολύτως απαραίτητα, αφού συνεχίζονται να υφίστανται πολλοί και εξοντωτικοί περιορισμοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος του Ψηφιακού Κόσμου, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, η Τσέλσι μπορεί ακόμη να πωληθεί, παρά τις κυρώσεις, αλλά χρειάζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της χώρας.

«Παρότι η τρέχουσα άδεια δεν επιτρέπει την πώληση του συλλόγου, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια πώληση και θα εξέταζε μια αίτηση για μια νέα άδεια που την επιτρέπει. Τα οφέλη δεν μπορεί να τα καρπωθεί το τιμωρημένο άτομο, όσο υπόκειται σε κυρώσεις».

Υπενθυμίζουμε πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε πει κάνει γνωστό πως τα χρήματα από την πώληση της ομάδας δεν θα πήγαιναν στην τσέπη, αλλά θα δωριζόντουσαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, οι οποίοι υποστηρίζουν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς όμως να έχει διασαφηνίσει αν κάποια απ’ αυτά θα κατέληγαν και σε Ρώσους πολίτες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News