Γιούργκεν Κλοπ: Οι δύο κινήσεις - ματ που έστειλαν τη Λίβερπουλ στον τελικό

Η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια με την Βιγιαρεάλ να προηγείται με 2-0 μέσα στο «Ελ Μαδριγάλ» και να έχει φέρει στα ίσα την παρτίδα του ημιτελικού. Κάπου εκεί, «μίλησε» ο Γιούργκεν Κλοπ και με τη νίκη με 3-2, έστειλε τους «Reds» στον τελικό του Champions League. 

Οι Ισπανοί δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος. Δεν βρέθηκαν τυχαία στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεν έχανε η Λίβερπουλ 2-0 στο ημίχρονο το βράδυ της Τρίτης (3/5) αλλά κέρδιζε το «κίτρινο υποβρύχιο». Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και όλα ξεκινούσαν από την αρχή, με το 2-0 του «Άνφιλντ» την περασμένη Τετάρτη στον πρώτο αγώνα, να αποτελεί παρελθόν. Κάπου εκεί ήταν η ώρα να αναλάβει ο Γιούργκεν Κλοπ. Αρχικά με την ομιλία του στους παίκτες. 

Όπως αποκάλυψε ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ, ο Γερμανός τεχνικός τους εμψύχωσε λέγοντας αυτό ακριβώς που ήθελαν και συνάμα έπρεπε να ακούσουν. «Παίξτε ποδόσφαιρο. Παίξτε για τη Λίβερπουλ όπως παίξατε όλη τη σεζόν. Πάρτε την μπάλα, κάντε πολλές κινήσεις με την μπάλα και εκμεταλλευτείτε την ταχύτητα που έχουμε ώστε να τους μπερδέψουμε. Πρέπει να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε να πάμε στον τελικό». Αυτό ακριβώς έκαναν και προχώρησαν σε μία επική ανατροπή πετυχαίνοντας 3 γκολ σε 12 λεπτά. Από την πλευρά του ο Κλοπ, έριξε αμέσως στο παιχνίδι τον Λουίς Ντίας, που γύρισε το ματς πιάνοντας για μία ακόμα φορά εκπληκτική απόδοση. 

Άλλαξε την αναμέτρηση, όπως έχει κάνει σε τόσα και τόσα τους λίγους μήνες που πάτησε στο «Άνφιλντ». Ο Πορτογάλος δικαίωσε για μία ακόμα φορά τον προπονητή της Λίβερπουλ για την επιλογή του να εισηγηθεί την απόκτηση του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. «Η μεταγραφή της σεζόν;», αναρωτιούνται στον επίσημο λογαριασμό του Champions League στο twitter. Στο Λίβερπουλ είναι σίγουροι. Η δε συγκίνηση και τα δάκρια του Πορτογάλου εξτρέμ, τρέλαναν ακόμα περισσότερο τους φίλους της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ. 

 

Ο ίδιος ο Κλοπ δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Σέβομαι πολύ τη Βιγιαρεάλ και τον προπονητή της. Είπα στα παιδιά ότι πρέπει να βρουν το μομέντουμ, ότι ήθελα να διαβάσω τίτλο «τα παιδιά με την ψυχική δύναμη ήρθαν στην πόλη». Ήθελα να προκριθούμε γι’ αυτό». 

Kάπως έτσι, η Λίβερπουλ θα βρεθεί σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 10η φορά στην ιστορία της και ο Γιούγκεν Κλοπ, για 4η, κάτι που μόνο οι σπουδαίοι τεχνικοί Μαρτσέλο Λίπι, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Κάρλο Αντσελότι έχουν πετύχει. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News