Λίβερπουλ: Ο Κώστας Τσιμίκας βγάζει... οφσάιντ τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά αυτό οδηγεί πιο κοντά στο «καρέ»

Λίβερπουλ: Ο Κώστας Τσιμίκας βγάζει… οφσάιντ τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά αυτό οδηγεί πιο κοντά στο «καρέ», δηλαδή την κατάκτηση του Champions League, της Premier League και του Κυπέλλου μετά το League Cup

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μισό της σεζόν υπογράμμιζε το βάθος του πάγκου της Μάντσεστερ Σίτι και έμοιαζε να αποδίδει και εκεί την διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες στην Premier League. Αν κάτι, όμως, έδειξε το 3-3 με την Μπενφίκα όπου ο Κώστας Τσιμίκας έλαμψε είναι πως ο προπονητής του βγήκε… οφσάιντ.

Διότι αυτή την εποχή ο Πεπ Γκουαρδιόλα λέει «δεν έχουμε πόδια για να κάνουμε ορισμένα πράγματα και με τους τραυματισμούς που έχουμε βρισκόμαστε σε μεγάλο πρόβλημα». Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός έχει την πολυτέλεια να κάνει επτά αλλαγές σε έναν προημιτελικό του Champions League.

Η άνοδος του Τσιμίκα

Πολλές φορές οι μαζικές αλλαγές δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκείνοι που μπαίνουν γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι οι δεύτερες επιλογές με αποστολή μονάχα να δώσουν ανάσες στους βασικούς.

Ωστόσο, αν κάποιος δεν έχει δει τον Άντι Ρόμπερτσον να παίζει και παρακολουθούσε το Λίβερπουλ-Μπενφίκα 3-3 θα συμπέραινε πως πρόκειται για ένα… σούπερ μπακ αφού κρατάει στον πάγκο τον Κώστα Τσιμίκα. Η άνοδος του Τσιμίκα υπογραμμίζει τον πλούτο που έχει στη διάθεσή του ο Κλοπ.

Η εξέλιξη ενός παίκτη ή μιας ομάδας δεν είναι δεδομένη και ούτε γίνεται σε μια ευθεία γραμμή. Υπάρχουν πισωγυρίσματα και σκαμπανεβάσματα και πολλά εξαρτιούνται από την αλληλεπίδραση των παικτών μεταξύ τους, ακόμη περισσότερο και από τη δουλειά που έχει κάνει μαζί τους ο προπονητής. Ίσως γι’ αυτό και ο Τσιμίκας δήλωσε πως το βραβείο του MVP του ματς που πήρε για τις δύο ασίστ του δεν είναι μόνο δικό του αλλά «όλης της ομάδας».

Πλέον, στην Λίβερπουλ υπάρχει αρμονία, συνοχή και όταν αλλάζουν τα κομμάτια του παζλ η εικόνα δεν είναι πολύ διαφορετική.

Η πολυτέλεια που μπορεί να οδηγήσει στο «καρέ» και σε νέα διάψευση του Κλοπ

Έτσι η Λίβερπουλ συνεχίζει την «επιχείρηση “καρέ”» και μπορεί ο Κλοπ να λέει πως δεν είναι φαβορί σε κανένα από τα υπόλοιπα τρία μέτωπα που απομένουν αφού το League Cup είναι ήδη στη βιτρίνα του «Άνφιλντ», αλλά και εκεί μπορεί να διαψευστεί.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μοιάζει να έχει το πάνω χέρι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στους «4» του Champions League μπορεί η Βιγιαρεάλ να έχει κάνει εκπλήξεις κόντρα στη Γιουβέντους και στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά η διαφορά ποιότητας με την Λίβερπουλ είναι σημαντική.

Οπότε από εδώ και μπρος το ζητούμενο δεν είναι αν η Λίβερπουλ έχει επιλογές – που αποδεδειγμένα έχει – αλλά αν αυτές τη μετατρέπουν σε φαβορί για όλους τους τίτλους αφού της προσφέρουν τη μεγαλύτερη πολυτέλεια σ’ αυτό το σημείο της σεζόν: ξεκούραση – σωματική και νοητική.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News