Mίλαν: Απάντηση Μενιάν στους ρατσιστές με μία μαϊμού

Το πρόβλημα της ρατσιστικής βίας συνεχίζει να μαστίζει την Ιταλία. Μάλιστα, η 30ή αγωνιστική είναι αφιερωμένη στη δράση κατά αυτού του θλιβερού φαινομένου. Ωστόσο, για άλλη μία φορά, στην αναμέτρηση της Μίλαν με την Κάλιαρι (19/3), ο Μάικ Μενιάν και ο Φικάγιο Τομόρι, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων.

Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του παιχνιδιού στο «Sardegna Arena» και τη μεγάλη νίκη-τίτλου που εξασφάλισαν οι «ροσονέρι» χάρη στο υπέροχο γκολ του Ισμαέλ Μπενασέρ. Στο παρελθόν το ίδιο είχε συμβεί και στον Μόιζε Κιν και τον Ρομέλου Λουκάκου στο ίδιο γήπεδο. 

H Mίλαν έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στα social media: 

«Αυτή η αγωνιστική της Serie A ήταν αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί». 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος τερματοφύλακας των «ροσονέρι» ανήρτησε δύο φωτογραφίες. Μία με τον συμπαίκτη του Φικάγιο Τομόρι, μαζί με τον οποίο δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση από μερίδα οπαδών της Κάλιαρι και άλλη, με μία μαϊμού και μία χαρακτηριστική χειρονομία, ώστε να εκφράσει την οργή και την απογοήτευσή του. Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελεί θύμα τέτοιων ενεργειών. Το ίδιο είχε συμβεί και στον αγώνα με τη Γιουβέντους στο «Αllianz Stadium» τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τότε ο Γάλλος γκολκίπερ είχε κάνει μία συγκλονιστική ανάρτηση, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Δεν είμαι “θύμα” ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, όρθιος, μαύρος και περήφανος». Ο οπαδός των «μπιανκονέρι» εντοπίστηκε μέσω των καμερών του γηπέδου και συνεληφθεί, ενώ ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Γάλλο αθλητή, ισχυριζόμενος ότι ήταν μεθυσμένος. Το κλαμπ στο οποίο άνηκε τον διέγραψε αυτόματα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, η FICG (Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό ρατσιστικής βίας που σημειώθηκε στο γήπεδο. Ο εισαγγελέας θα εξετάσει τις τηλεοπτικές εικόνες και θα υπάρξουν επίσης ακροάσεις με τους εμπλεκόμενους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News