Νάπολι - Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού «ανέβασε» τους «ροσονέρι» στην κορυφή της Serie A!

Η Μίλαν επικράτησε 1-0 της Νάπολι και πλέον βρίσκεται στην κουφή της βαθμολογίας της Serie A, oύσα στο +2 από την Ίντερ

Η Μίλαν ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς, επικρατώντας εύκολα της Νάπολι 1-0 και πλέον βρίσκεται στην κορυφη της βαθμολογίας της Serie A, με την Ίντερ να ακολουθεί στο -2. 

Με… παρατράγουδα ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού ο Πιόλι μόλις στο 8ο λεπτό είδε κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο τέταρτο δεν είχε κάποια μεγάλη φάση, με την Νάπολι ωστόσο να έχει την κατοχή της μπάλας.

Άοσμο και άγευστο πρώτο ημίχρονο

Η μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Οσπίνα πραγματοποίησε μία απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά-κεραυνό του Μεσίας. Τα προβλήματα για την Μίλαν ξεκίνησαν στο 24ο λεπτό, με τον Ζιρού να τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι μετά από μαρκάρισμα του Κουλιμπαλί, με τον Γάλλο ωστόσο να συνεχίζει κανονικά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα των «παρτενοπέι», με τον Λεάο να πραγματοποιεί εντυπωσιακό γύρισμα στο 39ο λεπτό και τον Ραχμανί να απομακρύνει. Η Νάπολι δοκίμασε να «απαντήσει» με φάουλ του Ζιελίνκσι στο 45+2, του οποίου όμως η εκτέλεση ήταν απογοητευτική. Ως εκ τούτου, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με λευκή ισοπαλία.

Ο Ζιρού έδωσε άλλο… αέρα στους «ροσονέρι»

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το… δεξί για την Μίλαν, με τον Ζιρού να κάνει με ωραία προβολή το 1-0, μετά από ασίστ του Καλάμπρια στο 49ο λεπτό. Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν σταμάτησαν να απειλούν.

Τόσο ο Μπνασέρ όσο και ο Λεάο «απείλησαν» αρκετά την εστία του Οσπίνα, με την Νάπολι να μην δύναται να αντιδράσει. Μία ακόμη καλή στιγμή για τους «ροσονέρι» στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 73ο λεπτό, όταν μετά από καλή συνεργασία η μπάλα κατέληξε στον Κεσί, ο οποίος δεν εκτέλεσε σωστά.

«Ξύπνησε» αργά η Νάπολι

Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Νάπολι πήρε τα… πάνω της και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Οσιμέν ωστόσο να μην μπορεί να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Σωτήριος βέβαια ήταν ξανά ο Οσπίνα, ο οποίος λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση στο σουτ του Ερνάντεζ!

Οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά, ωστόσο η τελευταία φάση του ματς «ανήκει» στην Μίλαν, με τον Σαλεμάκερς να πραγματοποιεί εντυπωσιακό σουτ-κεραυνό στις καθυστερήσεις και τον Οσπίνα να διώχνει με τα δάχτυλα.

 

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρουί, Λομπότκα, Ρουίθ, Πολιτάνο, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Οσιμέν

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Τονάλι, Μπενασέρ, Μεσίας, Κεσί, Λεάο, Ζιρού

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News