Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Στο Καραϊσκάκη θα χρειαστούν... δύο καλά ημίχρονα!

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Στο Καραϊσκάκη θα χρειαστούν… δύο καλά ημίχρονα! Καλός για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός στην Ιταλία

Ναι μεν ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα, αλλά το 2-1 είναι ένα σκορ το οποίο δεν του απαγορεύει να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο στην Ιταλία, στο οποίο μάλιστα προηγήθηκε με ένα ωραίο γκολ του Τικίνιο, αλλά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να κρατήσει στην άμυνά του και έγινε η ανατροπή στο σκορ. Ωστόσο το 2-1 δεν είναι σκορ το οποίο δεν μπορεί να ανατρέψει η ομάδα του Πειραιά σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη, όπου αυτήν τη φορά θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της.

Ένας τρομερά προσηλωμένος Ολυμπιακός και γκολάρα Τικίνιο!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε ξεκάθαρα το πλάνο που είχε ο Ολυμπιακός μέσα στο Μπέργκαμο. Ήθελε να κρατήσει στην άμυνά του, απέναντι στους επικίνδυνους παίκτες της ιταλικής ομάδας και παράλληλα να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις! Οι Πειραιώτες αυτό ακριβώς έκαναν σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Μία Αταλάντα αρκετά ευάλωτη πίσω, αφού όποτε έβγαινε μπροστά η τριάδα των Τικίνιο, Μασούρα, Ονιεκούρου, πάντα έβρισκε κενούς διαδρόμους για να απειλήσει.

Από την άλλη πίσω ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο του, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από άποψη τακτικής.

Φυσικά η Αταλάντα αυτό που ήθελε ήταν να αιφνιδιάσει, έτσι στο 8′ ο Μούριελ έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ντερόν, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Όμως στο 16′ ο Ολυμπιακός ξεσήκωσε το Μπέργκαμο!

Βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μασούρας έδωσε στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με ωραίο σουτ αρκετά έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μούσο για το 0-1!

Αντί να αιφνιδιαστεί ο Ολυμπιακός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Ιταλούς στο γήπεδό τους και από εκεί και πέρα προσπάθησε να αντιδράσει. Για αρκετή ώρα η Αταλάντα έκλεισε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και με στημένες μπάλες και προσπάθειες από τα πλάγια απείλησε την ομάδα του Πειραιά.

Στο 24′ ο Μουριέλ έκανε το σουτ του Μουριέλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μάζεψε ο Βατσλίκ. Δέκα λεπτά μετά ο Ολυμπιακός μπόρεσε να απειλήσει μετά από λάθος των αμυντικών της Αταλάντα.

Λάθος του Μουριέλ, ο Ονιεκούρου έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, κέρδισε και την κόντρα με αμυντικό και ενώ ήταν απέναντι στον Μούσο, έκανε ένα κακό πλασέ και κατέληξε αρκετά άουτ.

Συνέχισαν οι Ιταλοί να απειλούν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή στημένες φάσεις και πλαγιοκοπήσεις, με τον Ολυμπιακό να χάνει αρκετές μονομαχίες στα στημένα. Στο 36′ ο Μουριέλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά μετά από φάση διαρκείας, ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Επίσης, στο 40′, ο Μουριέλ εκτέλεσε το φάουλ ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Μούσο!

Παράλληλα, στο 45′ η Αταλάντα σκόραρε με τον Πεσίνα, αλλά το γκολ αυτό δε μέτρησε ποτέ καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης όταν ο Μουριέλ ήταν πιο μπροστά από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Έτσι έμεινε το 0-1 έμεινε και οι ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια…

Στο δεύτερο πλήρωσε τα στημένα…

Από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θέμα στις στημένες φάσεις της Αταάντα. Οι Πειραιώτες έχασαν αρκετές μονομαχίες και το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος.

Μόνο που στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός το… πλήρωσε, εν αντιθέσει με το πρώτο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Αταλάντα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει από την αρχή. Έτσι στο 50′ ο Μπογκά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 54′ ο Μαλινόφσκι έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τον Βατσίκ να διώχνει σε κόρνερ.

Και στο 61′ ήρθε άλλη μία χαμένη μονομαχία σε στημένη φάση. Κόρνερ από τον Μαλινόφσκι, κεφαλιά από τον Τζιμσίτι και η μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-1…

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή για την Αταλάντα. Μία ακόμη στημένη φάση χαμένη για τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ έδιωξε αρχικά το κόρνερ των Ιταλών, η μπάλα πήγε στον Αγκιμπού ο οποίος επανέφερε καταλάθος την μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Τζιμσίτι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 2-1 της αναμέτρησης.

]

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε αρκετή ώρα να συνέλθει από τα δύο γρήγορα γκολ της Αταλάντα. Παράλληλα, είχε βάλει κούραση από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αφού οι Πειραιώτες έδειχναν να μην έχουν τα ίδια τρεξίματα με το πρώτο μέρος.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς προσπάθησε ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι καλό, με τον Εμβιλά να απειλεί με σουτ στο 79′ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να κρατήσει το 2-1, ενώ έψαξε διαδρόμους για να επιτεθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ένα όχι και τόσο κακό σκορ για τον Ολυμπιακό στην Ιταλία, ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, όπου θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του!

Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72′ Φρόιλερ), Πεσίνα (46′ Μπογκά), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (65′ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46′ Κοπμάινερς).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64′ Μ. Καμαρά), Ονιεκουρού (85′ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72′ Ελ Αραμπί).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News