Champions League: Ο «εφιάλτης» Λουντογκόρετς ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού

Το όνομα της Λουντογκόρετς δεν ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στον Ολυμπιακό. Ο αποκλεισμός στα πέναλτι στη ρεβάνς του Ράζγκρντ πέρυσι στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν οδυνηρός για τους «ερυθρολεύκους». Φέτος, οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν ξανά τον τίτλο στην Ελλάδα. Τον τρίτο σερί. Θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι στους ισχυρούς ως και τα πλεϊ οφ (αν περάσουν τα προηγούμενα εμπόδια).

Αυτό αν παραμείνει ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης και αν παράλληλα πρωταθλήτρια Ευρώπης θα είναι μια από τις Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και όχι η Βιγιαρεάλ.

Ανοιχτό ξανά το ραντεβού Ολυμπιακού – Λουντογκόρετς στον τρίτο προκριματικό του Champions League

Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στον 3ο προκριματικό ο Ολυμπιακός μπορεί να ξαναβρεί μπροστά του τη Λουντογκόρετς!
Αυτό διότι η ομάδα από το Ράζγκραντ πανηγυρίζει την κατάκτηση του 11ου συνεχόμενου πρωταθλήματος! Οι μόνιμοι πρωταθλητές Βουλγαρίας από το 2012 και μετά, πανηγύρισαν με αρχισκόρερ τον Κύπριο Πιέρρο Σωτηρίου την κατάκτηση του τίτλου μετά την εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Σλάβια Σόφιας.

Η Λουντογκόρετς θα αρχίσει την προσπάθεια της στον 1ο προκριματικό και θα είναι ισχυρή και στον 2ο.

Στην κλήρωση για τον 3ο, το δικό της ζευγάρι θα είναι στους αδύνατους! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξαναπέσει πάνω στον Ολυμπιακό (η κλήρωση θα γίνει πριν τις ρεβάνς του 2ου γύρου, οπότε θα κληρωθούν ζευγάρια).

Πέρυσι, πάλι στον 3ο γύρο οι Βούλγαροι πήραν 1-1  στο Φάληρο, ενώ το 2-2 στη ρεβάνς δεν αρκούσε στον Ολυμπιακό αφού μόλις είχε καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ. Στα πέναλτι η «Λούντο» πήρε την πρόκριση για τα πλεϊ οφ όπου αποκλείστηκε από τη Μάλμε.

O δρόμος προς τους ομίλους θα είναι γεμάτος παγίδες για τον Ολυμπιακό

Αυτή την στιγμή η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας είναι πρώτη από τους έξι αδύνατους του 3ου προκριματικού. Οι άλλες πέντε που είναι τώρα στους αδύνατους (για μερικές δεν έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία τους) είναι εξίσου… νάρκες για τους Πειραιώτες: Σέριφ, Κλουζ, Μπόντο Γκλιμτ, Φερεντσβάρος και Απόλλων Λεμεσού.

Οι παγίδες όμως δεν αρχίζουν από τον 3ο γύρο για τον Ολυμπιακό (θέλει άλλους 7 βαθμούς στα έξι τελευταία ματς για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα).

Stay tuned…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News