Ολυμπιακός: Επίθεση (και) από... αέρος στην Τούμπα

Ολυμπιακός: Επίθεση (και) από… αέρος στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ

Πως σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς να «χτυπήσει» σήμερα (19:30) τον ΠΑΟΚ στον μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα; Η σωστή απάντηση είναι: με κάθε τρόπο. Τα πάντα θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε χθες στο Ρέντη, στην τελευταία προπόνηση με την οποία ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία για το ματς μετά το τέλος της οποίας η αποστολή αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, ότι εστιάζει και σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Τις στημένες μπάλες.

Επέμεινε με έξτρα δουλειά

Ο 52χρονος τεχνικός επέμεινε στις στημένες μπάλες δουλεύοντας για αρκετή ώρα με τους παίκτες του. Και δεν μιλάμε μόνο για την αμυντική λειτουργία αλλά για την επιθετική που σημαίνει ότι ο Μαρτίνς εκτιμά ότι μπορεί να «πληγώσει» μ’ αυτόν τον τρόπο τον ΠΑΟΚ. Προφανώς, στον αντίποδα, αρκετή κουβέντα έχει γίνει και για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τα κερδισμένα κόρνερ ή φάουλ του αντιπάλου. Ως γνωστόν ο προπονητής των ερυθρολεύκων προτιμά τη ζώνη (εφτά ατόμων) όταν αμύνεται σε στημένα ο Ολυμπιακός.

Η δημοφιλής ζώνη

Οι περισσότερες ομάδες πια χρησιμοποιούν τη ζώνη, που ο παίκτης μαρκάρει χώρο και όχι παίκτη, που γίνεται ευάλωτη όταν ο παίκτης χάνει τη συγκέντρωσή του και δεν κάνει το απλό που πρέπει να κάνει στον τομέα ευθύνης του.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι στο οποίο δούλεψε έξτρα ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς προφανώς θεωρεί ότι με την ικανότητα που έχουν τα στόπερ του (Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος) στο ψηλό παιχνίδι μπορούν να κάνουν ζημιά στον δικέφαλο. Απομένει να δούμε απόψε αν θα δικαιώσουν τον προπονητή τους οι ερυθρόλευκοι στα στημένα και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάρκο Σίλβα καλείται να μην το (ξανα)σκάσει.

Χωρίς Αγκιμπού, Φορτούνη και Βαλμπουενά στην Τούμπα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News