Ολυμπιακός: Ο Σισέ «κρίνει» 11άδα και διάταξη με Αταλάντα

Και τώρα Μπέργκαμο. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει την Τετάρτη (16/2) στο Μπέργκαμο όπου μία μέρα αργότερα φιλοξενείται από την Αταλάντα στο μεταξύ τους πρώτο ματς για την ενδιάμεση play off φάση του Europa League απ’ όπου οι νικητές θα προχωρήσουν στους 16 της διοργάνωσης.

Ρόστερ αξίας 400 εκατ.ευρώ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν δει ξανά και ξανά την ιταλική ομάδα και έχουν αναλύσει κάθε αγωνιστική συμπεριφορά της. Προφανώς και είναι αρκετοί έξυπνοι να μην ενστερνιστούν τα ελαφρά συμπεράσματα περί κρίσης ή κακής φόρμας της Αταλάντα. Το σύνολο που έχει δημιουργήσει μαεστρικά ο Γκασπερίνι από το 2016 που κάθεται στον πάγκο είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και πέρα από όμορφο στο μάτι και ουσιαστικό. Μιλάμε για μια ομάδα με χρηματιστηριακή αξία κάτι λιγότερο από 400 εκατ.ευρώ και μία ή δύο απουσίες μοιάζουν με… σταγόνα στον «ωκεανό» ποιότητάς της.

Στην προπόνηση της Δευτέρας, που ούτως ή άλλως ήταν κυρίως αποθεραπεία για όλους όσοι αγωνίστηκαν πολλή ώρα κόντρα στην ΑΕΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα… χαρτιά του αναφορικά με το τι σκέφτεται για την 11άδα. Η προπόνηση της Τρίτης (15/2) θα δώσει ευκαιρία για δοκιμές αν και μοιάζει βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κρύψει όσα περισσότερα μπορεί ακόμα και από τους ίδιους τους παίκτες του για να τους έχει στην… τσίτα.

3-4-3 ή 4-3-3;

Ο Παπέ Σισέ φαίνεται πως αποτελεί έναν σημαντικό ρυθμιστή όχι μόνο της 11άδας αλλά και της διάταξης. Αν ο Μαρτίνς κρίνει ότι είναι ΟΚ να παίξει, δεν αποκλείεται να δούμε διάταξη με τρεις στόπερ και τον Σενεγαλέζο δίπλα στους Σωκράτη και Μανωλά. Αν δεν είναι έτοιμος για βασικός μπορεί να διατηρηθεί η 4άδα και μια διάταξη 4-3-3 ή κάτι παρεμφερές.

Υπάρχει χρόνος ως τη σέντρα ώστε ο 51χρονος Πορτογάλος τεχνικός να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει. Ζυγίζει κάθε επιλογή και γνωρίζει πως σε κάθε τι κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Αλλά εκείνος ως προπονητής, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, καλείται να προβλέψει και να πάρει αποφάσεις πριν και όχι κατόπιν… εορτής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «πελατειακή» σχέση Μαρτίνς με ΑΕΚ.

Ψάχνει ταλέντα στο Λιμπερταδόρες Κ-20 ο Ολυμπιακός.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News