Επίσημο: Στα... χέρια του συνιδιοκτήτη των Σέλτικς η Αταλάντα

Επίσημο: Στα χέρια του του συνιδιοκτήτη των Σέλτικς η Αταλάντα

Την Παρασκευή το απόγευμα, τα ιταλικά Μέσα έκαναν λόγο για επικείμενη αγορά της Αταλάντα από το αμερικανικό fund ΚΚΡ, έναντι 350 εκ. ευρώ. Τελικά, ένας εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρείας των ΗΠΑ, το διέψευσε κατηγορηματικά.

Όπως αναφέρει σήμερα, η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport»,  ο Αμερικανός Στέφεν Παλιούκα, που κατέχει ηγετική θέση στο Bain Capital fund, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς, είναι ο ισχυρός άνδρας της κοινοπραξίας που πρόκειται να αποκτήσει την πλειοψηφία της Αταλάντα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα: «Οι επιβεβαιώσεις φτάνουν απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες: ο Αμερικανός Στέφεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτης του Bain Capital fund και μέτοχος των Boston Celtics, είναι ο ισχυρός άνδρας της κοινοπραξίας που πρόκειται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της Αταλάντα. Οι διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Περκάσι έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Η Αταλάντα αποτιμάται συνολικά μεταξύ 400 και 500 εκατομμυρίων ευρώ. Γίνεται λόγος για πώληση του 55% των μετοχών από την οικογένεια των Περκάσι, οι οποίοι θα παραμείνουν στην διοίκηση (ο Αντόνιο είναι πρόεδρος, ο Λούκα CEO)». 

Η είδηση επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Πρόεδρος της Aταλαντα Αντόνιο Περκάσι, δήλωσε: «Εκμεταλλευτήκαμε αυτή την ευκαιρία με την οικογένειά μου, με στόχο να μεγαλώσουμε την ομάδα μας επιλέγοντας να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τον σύλλογο,για τον οποίο για πάνω από δέκα χρόνια έχουμε φέρει αποτελέσματα που ίσως κανείς δεν θα περίμενε από μια επαρχιακή ομάδα. Η Αταλάντα, στις τάξεις της οποίας έπαιξα τη δεκαετία του 1960, είναι στην καρδιά μου καθώς και στις καρδιές χιλιάδων οπαδών που τη στηρίζουν. Μας περιμένουν μεγάλες προκλήσεις και πιστεύω ότι οι συνεργασίες με τέτοιους επενδυτές υψηλού προφίλ μόνο θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή μας πορεία»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News