Αταλάντα: Διαψεύδει το αμερικανικό fund KKR την αγορά της ομάδας έναντι 350 εκ. ευρώ

Αταλάντα: Διέψευσε το αμερικανικό fund KKR την αγορά της ομάδας έναντι 350 εκ. ευρώ

Μόλις μία εβδομάδα πριν τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League (24/2, 19:45), η Αταλάντα σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, βρίσκεται μιά «ανάσα» από την αλλαγή ιδιοκτησίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού fund, ΚΚΡ το διέψευσε. 

Τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι: Το αμερικανικό επενδυτικό fund, KKR, φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά της ιταλικής ομάδας από την οικογένεια Περκάσι. 

«Η Aταλάντα πρόκειται να πουληθεί στο fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, Kohlberg Kravis Roberts (KKR), ανέφεραν πληροφορίες την Παρασκευή χωρίς διαψεύσεις από τον σύλλογο της Serie A, με έδρα το Μπέργκαμο. Πηγές ανέφεραν ότι έχει επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση του 85% του συλλόγου για περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ.     

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Περκάσι, θα παραμείνει στο τιμόνι ως διευθύνων σύμβουλος. Η πώληση θα σήμαινε ότι οκτώ από τα 20 κορυφαία ιταλικά θα ήταν ιδιοκτησία Αμερικανών.      

Η Τζένοα, η Μίλαν, η Πάρμα, η Φιορεντίνα, η Ρόμα, η Σπέτσια και η Βενέτσια έχουν ήδη Αμερικανούς ιδιοκτήτες», αναφέρει το πρακτορείο ANSA. 

Ωστόσο, πριν από λίγο, το ANSA ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του KKR αρνήθηκε κάθε ενδιαφέρον, λέγοντας ότι το επενδυτικό fund «δεν έλαβε ποτέ υπόψη αυτή την υπόθεση». 

Το Sky Sport Italia αναφέρει ότι η KKR θα μπορούσε να ολοκληρώσει την εξαγορά του συλλόγου μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία θα αποκτήσει το 85% των μετοχών της Αταλάντα για περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε την KKR να αγοράζει αρχικά ένα μειοψηφικό μερίδιο στον σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, ο Λούκας Περκάσι θα παραμείνει ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου. Η KKR, η οποία ιδρύθηκε το 1976, είναι μια κορυφαία παγκόσμια επενδυτική εταιρεία.  

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, οι υπογραφές αναμένονται σύντομα: η ανακοίνωση αναμένεται ήδη μέχρι τη Δευτέρα, η ανακοίνωση μιας συμφωνίας στην οποία η εταιρεία με έδρα το Μπέργκαμο αποτιμάται σε περίπου 500 εκατομμύρια. Το αμερικανικό fund KKR (“Kohlberg Kravis Roberts”) είναι μια κορυφαία εταιρεία επενδύσεων παγκοσμίως. Διαπραγματεύεται δημόσια από το 2010 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 100 εταιρειών στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαιά της, που παράγουν περίπου 269 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Gazzetta dello Sport (@gazzettadellosport)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News