96 χρόνια ΠΑΟΚ: «Ο Γιαννάκης παίρνει ζωή από τον ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 96 χρόνια ζωής και ο πατέρας του Γιαννάκη, του πιο αγνού φιλάθλου του ΠΑΟΚ, μιλάει για τον Δικέφαλο που δίνει ζωή στον γιο του, Λουκά Μήλιο.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 96 χρόνια ζωής και το sportday.gr τιμά τα γενέθλια του συλλόγου με μια ιδιαίτερη ανθρώπινη συνάντηση με τον πιο αγνό φίλαθλο του «Δικέφαλου», τον Γιαννάκη και τον πατέρα του, Λουκά Μήλιο. 

Σαν σήμερα, πριν από 96 χρόνια, ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών, η ομάδα των προσφύγων και των χαμένων πατρίδων είδε το καταστατικό της να εγκρίνεται από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την απόφαση με αριθμό μητρώου 822.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια ιστορία με αμέτρητες σελίδες, με μεγάλες και μικρές ιστορίες, με πρόσωπα και καταστάσεις που οι παλαιότεροι εξιστορούν στους νεότερους και με ιστορίες που ζουν οι νεότεροι και θα στο μέλλον θα εξιστορούν εκείνοι.

Ο ΠΑΟΚ δίνει νόημα στη ζωή του Γιαννάκη

Η ιστορία του Γιαννάκη Μήλιου, του πιο αγνού φίλου του ΠΑΟΚ που είναι πάντα στην κερκίδα, σε κάθε παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά» σε όλα τα αθλήματα, είναι διδακτική. « O ΠΑΟΚ, δεν είναι δυο ώρες, μια Κυριακή, πάμε γήπεδα και τελειώνει. Ο ΠΑΟΚ έχει επίπτωση σε όλη μας τη ζωή…» είχε κάποτε δηλώσει ένα φίλαθλος του ΠΑΟΚ μιλώντας σε εκπομπή που είχε κάνει αφιέρωμα στους «ασπρόμαυρους». Αυτό συμβαίνει με τον Γιαννάκη Μήλιο. Ο ΠΑΟΚ έχει επίπτωση στη ζωή του, της δίνει νόημα. Η χαρά της προετοιμασία για κάθε αγώνα, η προσμονή για το επόμενο παιχνίδι. Και όλα αυτά, με τη συμπαράσταση των γονιών του, που βλέπουν το γιο τους που είχε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, να γεμίζει ενέργεια με τη σκέψη πως θα δει τον ΠΑΟΚ…

Η ιστορία του Γιαννάκη και η επαφή με την Τούμπα

«Ο Γιαννάκης στάθηκε άτυχος» εξιστορεί και θυμάται ο πατέρας του, Λουκάς Μήλιος: «Όταν γεννήθηκε υπήρχαν ελπίδες ότι ίσως μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αλλά αυτό δεν έγινε και είναι καθηλωμένος στο καροτσάκι διότι δεν μπορεί να τον στηρίξει η μέση του. Για τον Γιαννάκη, ο ΠΑΟΚ αρχικά ήταν η βοή της Τούμπας. Μένουμε στην Τριανδρία, κοντά στο γήπεδο και ο Γιαννάκης άκουγε τους φίλους του ΠΑΟΚ που πήγαιναν στο γήπεδο, και την ώρα του αγώνα τις ιαχές στα γκολ. «Να τον πάτε στο γήπεδο, θα το χαρεί, θα γεμίσει μέσα του». Αυτό έγινε και ο Γιαννάκης παίρνει ζωή από τον ΠΑΟΚ…»

Η μεγάλη αγκαλιά του αείμνηστου Παναγιώτη Ποικιλίδη

Ο Γιαννάκης πήγε για πρώτα φορά στο γήπεδο όταν ήταν 12 ετών και ετοιμάζεται να κλείσει 30 χρόνια στα γήπεδα, με τον Λουκά Μήλιο να αναφέρει: «Ο αείμνηστος Παναγιώτης Ποικιλίδης ήταν εκείνος που από την πρώτη μέρα που μας είδε στο γήπεδο, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μας. Κάθε φορά ερχόταν να δει τον Γιαννάκη και απορούσε που ερχόμασταν ανεξαρτήτως καιρού. Το… μικρόβιο του ΠΑΟΚ μπήκε και ο Γιαννάκης ήθελε να πηγαίνουμε παντού. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ. Θέλει να είναι κοντά στον ΠΑΟΚ. Ο Γιαννάκης είναι ο πιο αγνός φίλαθλος του ΠΑΟΚ…».

Ο Γιαννάκης και ο Λουκάς Μήλιος με τον συντάκτη του sportday.gr, Αντώνη Τσακαλέα

«Περιμένει τη νέα Τούμπα»

Η βόλτα έξω από την Τούμπα έφερε τη συζήτηση που έχει «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα. «Ο Γιαννάκης καταλαβαίνει και κάθε φορά που του λέω ότι σε λίγα χρόνια θα γίνει νέα Τούμπα και θα ερχόμαστε σε μεγαλύτερο και σύγχρονο γήπεδο να καμαρώνουμε τον ΠΑΟΚ, χαίρεται. Είναι κάτι που το θέλουμε, και το περιμένουμε όλοι. Μακάρι να γίνει σύντομα και να υπάρχουν ακόμα καλύτερες συνθήκες για τον Γιαννάκη και για όλα τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να έρχονται στο γήπεδο, να χαίρονται, να γεμίζουν ενέργεια, να γεμίζουν ζωή…»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News