Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ: Έρευνα της UEFA για τα επεισόδια, σε κίνδυνο ο «Δικέφαλος»

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Έρευνα της UEFA για τα επεισόδια, σε κίνδυνο ο «Δικέφαλος» – Τι θα γίνει με τη ρεβάνς του προημιτελικού του Conference League στην Τούμπα

Η UEFA ανακοίνωσε πως ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας -όπως φυσικά και η γαλλική ομάδα- με τις κυρώσεις να μην αφορούν τον επαναληπτικό προημιτελικό της Τούμπας. 

Τα όσα έγιναν εντός και εκτός του «Βελντρόμ» την Πέμπτη (7/4) στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League οδήγησαν την UEFA στην έναρξη πειθαρχικής έρευνας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της, επικαλείται το άρθρο 55 του Πειθαρχικού Κανονισμού και θα εξετάσει μια σειρά κατηγοριών που αφορούν κάθε κάθε ομάδα, που είναι:

Κατηγορίες κατά της Μαρσέιγ

– Ρίψη αντικειμένων – Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων – Άρθ. 16(2)
– Επεισόδια – Άρθ. 16(2)
– Μη τήρηση της ύπαρξης ελεύθερων περασμάτων – Άρθ. 38 SSR

Κατηγορίες κατά του ΠΑΟΚ

– Ρίψη αντικειμένων, Άρθ. 16(2)(β)
– Ρίψη πυροτεχνημάτων, Άρθ. 16(2)(c)
– Πράξεις που προκάλεσαν ζημιές, άρθ. 16(2)(στ)
– Επεισόδια, Άρθ. 16(2)(η)

Τρεις από τις κατηγορίες ειναι κοινές, με τους Μασσαλούς να κατηγορούνται για τη μη τήρηση ελεύθερων περασμάτων και τους Θεσσαλονικείς για φθορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει για το θέμα τις επόμενες ημέρες. Η UEFA θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου, κάτι που σημαίνει οτι η όποια απόφσή της θα εφαρμοστεί από τότε και μετά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News