ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες ξεσήκωνε την Τούμπα και...έφερνε τον Πρίγιοβιτς!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους μέσω του ΠΑΟΚ, με τον Αφρικανό εξτρέμ να ξεσηκώνει την Τούμπα και να… φέρνει τον Σέρβο επιθετικό!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι ο πλέον πρόσφατος «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, με τον Αφρικανό εξτρέμ να ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τούμπα, και μάλιστα όχι με όποια κι’ όποια φανέλα, αλλά με την «ερυθρόλευκη».

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφές του Φρανκ Άρνεσεν, το καλοκαίρι του 2015. Ο Δανός τεχνικός διευθυντής είχε, τότε, αναφέρει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να «τελειώσουν» την απόκτησή του. Ο Ροντρίγκες είχε δικαστική διαμάχη με την Έλτσε, που είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να δίνει τέλος στη δικαστική διαμάχη των δυο πλευρών, καταβάλλοντας περίπου 350.000 Ευρώ για την «ελευθέρας» του Ροντρίγκες, με τον Άρνεσεν να λέει σε όλους πως «αυτά τα λεφτά, θα βγουν και με το παραπάνω..»

Ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε μόνο γκάζι και έμαθε να βάζει φρένο

Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει τον Γκάρι Ροντρίγκες, θα χρειαζόταν απλά να πει ότι αυτός ο παίκτης έχει μόνο γκάζι και μόλις μάθει να βάζει και φρένο, θα αλλάξει επίπεδο. Την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, ο Ροντρίγκεζ «έγραψε» 36 αγώνες με επτά γκολ και έξι ασίστ. Είχε καταφέρει να τραβήξει τα φώτα επάνω του, με τον Ιγκόρ Τούντορ να του δίνει έναν πιο ελεύθερο ρόλο στο 3-4-1-2 και να τον… αμολάει μπροστά. Η σεζόν «στράβωσε» με τον Βλάνταν Ίβιτς να αναλαμβάνει τον Μάρτιο του 2016 και να την «ισιώνει», με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην δεύτερη θέση.

Οι μετοχές του εκτινάχθηκαν στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Τη σεζόν 2016-17, ο Γκάρι Ροντρίγκες έβαλε πλώρη για μεταγραφή και την πήρε στα μισά της σεζόν. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετρούσε συμμετοχή σε γκολ κάθε 114 λεπτά, έχοντας τρια γκολ και πέντε ασίστ σε 12 αγώνες, ενώ στο Europa League «έγραψε» δυο γκολ και μια ασίστ. Το παιχνίδι που μπήκε… πρώτο στο dvd της προώθησης της μεταγραφής του ήταν αυτό στο «Αρτέμιο Φράνκι», εκεί που ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Φιορεντίνα με 3-2, με τον Ροντρίγκεζ να έχει μια ασίστ και το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις

Έδωσε τον Ροντρίγκες 10 φόρες όσο τον πήρε και έφερε Πρίγιοβιτς

Τον Ιανουάριο του 2017, η Γαλατασαράι ξεκίνησε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για λογαριασμό του Γκάρι Ροντρίγκες, σε μια διαδικασία που είχε τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ απέρριψε τις πρώτες τέσσερις προτάσεις των Τούρκων, ο ποδοσφαιριστής ενοχλήθηκε και άρχισε να κάνει «νερά» και στο τέλος η Γαλατά έδωσε 3,5 εκατομμύρια Ευρώ και έκανε δικό της τον Αφρικανό εξτρέμ. Ο ΠΑΟΚ είχε «βαλτώσει» επιθετικά, και η φυγή Ροντρίγκες αποτέλεσε ένα επιπλέον πρόβλημα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βγήκε στην αγορά με τα 3,5 εκατομμύρια από τον Ροντρίγκες στο χέρι και τα ξόδεψε όλα, αποκτώντας τους Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και Πέδρο Ενρίκε. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News