ΠΑΟΚ: Όταν όλοι οι φορ μαζί έχουν λιγότερα γκολ από τον Κούρτιτς...

ΠΑΟΚ: Όταν όλοι οι φορ μαζί έχουν λιγότερα γκολ από τον Κούρτιτς… υπάρχει πρόβλημα

Οι χαμένες ευκαιρίες των Τσούμπα Άκπομ και Αντόνιο Τσόλακ στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ θα μνημονεύονται για χρόνια και αναδεικνύουν το παράδοξο της απουσίας σκόρερ στην ομάδα με την καλύτερη επίθεση στην Super League.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η – άκρως πετυχημένη – φετινή του Ευρωπαϊκή του πορεία, με τη ρεβάνς απέναντι στη Μαρσέιγ να βρίσκει 30.000 φίλου του να μένουν με την πικρία των αρκετών χαμένων ευκαιριών απέναντι στους Μασσαλούς. Οι Τσούμπα Άκπομ και Αντόνιο Τσόλακ είχαν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο και το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης αντίστοιχα, τις οποίες και σπατάλησαν, φέρνοντας στην επιφάνεια μια από τις στατιστικές πτυχές της φετινής σεζόν, που λέει την… αλήθεια της.

Άκπομ, Σφιντέρσκι και Τσόλακ δεν φτάνουν τον Κούρτιτς

Ο Τσούμπα Άκπομ μετράει μέχρι σήμερα 10 γκολ τη φετινή σεζόν, όντας ο μοναδικός από τους φορ του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στο ρόστερ από την πρώτη αγωνιστική, και παραμένει σε αυτό. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέτυχε 4 γκολ σε 29 συμμετοχές μέχρι να πάρει μεταγραφή στο MLS και την ομάδα της Σάρλοτ, ενώ ο Αντόνιο Τσόλακ, που επέστρεψε στις αρχές του 2022 μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στη Μάλμε, έχει ένα γκολ σε 622 αγωνιστικά λεπτά, όσα και ο Νέλσον Ολιβέιρα στα σχεδόν 150 αγωνιστικά λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί πριν υποστεί ρήξη χιαστού, στα μέσα του περασμένου Αυγούστου. Συνολικά, οι φορ του ΠΑΟΚ μετρούν 16 τέρματα, την ώρα που ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιάσμιν Κούρτιτς, έχει πετύχει 18.

Τα πέναλτι και τα φάουλ του Κούρτιτς δεν δικαιολογούν τους υπόλοιπους

Ναι, ο Γιάσμιν Κούρτιτς είναι ο εκτελεστής των πέναλτι και των φάουλ και από τα 18 φετινά του τέρματα, τα 9 είναι με πέναλτι και τα 6 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι των επιθετικών του ΠΑΟΚ, καθώς η συνολική προσφορά των 16 τερμάτων είναι πολύ μικρή. Τη σεζόν 2020-21, ο Χρήστος Τζόλης είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 16 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη σεζόν 2019-20, Τσούμπα Άκπομ και Κάρολ Σφιντέρσκι είχε ο καθένας διψήφιο αριθμό τερμάτων, μετρώντας 14 και 10 αντίστοιχα.

Το ερωτηματικό με Ολιβέιρα ενόψει 2023

Και το καλοκαίρι; Ο Νέλσον Ολιβέιρα αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό αναφορά με την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει, έχοντας συμπληρώσει 8 μήνες χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια του. Ο Τσούμπα Άκπομ είναι δανεικός, με την Μϊντλεσμπρο να αναζητά ομάδα να τον παραχωρήσει, ενώ ο Αντόνιο Τσόλακ αναμένεται να ψάξει ομάδα, κάτι που με τα νούμερά του δεν θα είναι εύκολο να βρει, εκτός και αν η… μπογιά του στη Σκανδιναβία περνάει ακόμα λόγω της περσινής του παρουσίας με τη Μάλμε.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News