Κιλιάν Εμπαπέ: Τι λέει η δικηγόρος του για τη διαμάχη με εθνική Γαλλίας και χορηγούς

Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρέθηκε την περασμένη στο επίκεντρο, αυτή τη φορά όχι για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ή σε κάποια άλλη ομάδα. Ο λόγος ήταν η δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η άρνησή του να παραβρεθεί σε εκδήλωση χορηγού των «Τρικολόρ», επειδή δεν ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με τη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αυτή αποδόθηκε από το διεθνή Τύπο. 

Ακολούθησε μία επιστολή στον παίκτη, ως προειδοποίηση για μη τήρηση των καθηκόντων του. 

Τον τελευταίο καιρό η οικογένεια του Γάλλου άσου της Παρί Σεν Ζερμέν και η δικηγόρος του, Ντελφίν Φερχέιντεν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία και τον γενικό διευθυντή της, Φλορένς Χαρντουάν σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνας του διεθνή σούπερ σταρ. Η νομικός σήμερα (28/3) παραχώρησε συνέντευξη στην «Equipe», προκειμένου να διευκρινίσει τι ισχύει από την πλευρά του Εμπαπέ. 

«Όταν ένας παίκτης καλείται στην εθνική ομάδα για πρώτη φορά, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να υπογράψει ένα έγγραφο που του δίνεται και που διέπει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του στη γαλλική ομάδα. Το παρόν έγγραφο τίθεται σε ισχύ κατά τη στιγμή της υπογραφής του και λήγει πέντε χρόνια μετά το τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας κοστίζει. Έτσι, για τον Κιλιάν, θα πρέπει να πάει από τα 18α γενέθλιά του στα 40α γενέθλιά του περίπου. Δεν είναι ρεαλιστικό να αναλαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη δέσμευση. Αυτή η σύμβαση συντάχθηκε το 2010 και ο κόσμος του 2022 δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της μετά την Κνύσνα», τόνισε.

«Ο Κιλιάν θέλει να στέλνει τα σωστά μηνύματα στους θαυμαστές του»

Στη συνέχεια η δικηγόρος του Γάλλου επιθετικού ανέφερε: «Στις επίσημες φανέλες, ποιος έχει τα δικαίωματα; Η FFF, ο χορηγός της ομάδας (Nike) και ο παίκτης. Αν βάλουμε το όνομα του παίκτη στη φανέλα, θα πρέπει να λάβει κάποια αποζημίωση. Στη συνέχεια, ο καθένας τους πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει τα χρήματα ή να τα δωρίσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εδώ είναι που ο Κιλιάν θέλει να παρέμβει σε αυτό που παράγει», ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του πελάτη της. 

«Ο Κιλιάν είναι ένας αθλητής νέας γενιάς και θέλει να στείλει τα σωστά μηνύματα στους νεότερους που επηρεάζονται από τα είδωλά τους! Η συμφωνία που υπογράφηκε με την Ομοσπονδία απαιτεί πλέον οι παίκτες να απαντούν σε οποιαδήποτε ερώτηση από οποιοδήποτε Μέσο ενημέρωσης. Αλλά εκτός από το να μιλάμε για έναν αγώνα που μόλις τελείωσε, οι παίκτες θα πρέπει να μπορούν να επιλέγουν πότε και πού θέλουν να μιλήσουν. Πρέπει απλώς να επανασυνδέσουμε αυτή τη σύμβαση με τον σημερινό κόσμο. Η εικόνα είναι μια φήμη που σχετίζεται με αξίες. Αυτές οι αξίες εκφράζονται ιδιαίτερα στις διαφημίσεις που συμφωνούν να κάνουν οι παίκτες. Είναι σημαντικό οι παίκτες να είναι συντονισμένοι με τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετέχουν. Είναι ένα πρότυπο για το νεανικό κοινό τους. Αυτός ο ρόλος πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή», τονισε ακόμα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News