Λούκα Μόντριτς: Τα σημάδια στην πλάτη που αποκαλύπτουν το μυστικό της «νιότης» του

Η Ρεάλ ανακοίνωσε επισήμως αυτό που ήταν ευρέως γνωστό εδώ και καιρό. Την ανανέωση του συμβολαίου του Λούκα Μόντριτς για άλλον ένα χρόνο.

Ο 37χρονος Μόντριτς μεταγράφηκε στη Ρεάλ το 2012, προερχόμενος από την Τότεναμ, και έκτοτε έχει πανηγυρίσει πέντε Champions League, τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ισπανίας, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Το 2018 αναδείχθηκε νικητής της «Χρυσής Μπάλας», έχοντας οδηγήσει τους Μαδριλένους στην κατάκτηση του Champions League, αλλά και την εθνική Κροατίας ως τον τελικό του Μουντιάλ. Στον αγώνα (6/6) εναντίον της Γαλλίας αγωνίστηκε για 150η φορά στην εθνική ομάδα.

Οι… βεντούζες του Μόντριτς

Το γεγονός ότι στα 37 του χρόνια τρέχει χιλιόμετρα στο γήπεδο και βρίσκεται σε αγωνιστική κατάσταση που θα ζήλευαν 20αρηδες έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια. Κι όλοι θέλουν να μάθουν το μυστικό του.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στον αγώνα με τη Γαλλία ίσως ρίχνει φως στο μυστικό της ποδοσφαιρικής του μακροζωΐας. Τραβήχθηκε όταν ο Μόντριτς έγινε αλλαγή και έφυγε για τον πάγκο. Εκεί, όταν έβγαλε τη φανέλα, αποκαλύφθηκαν διάφορα κυκλικά σημάδια στην πλάτη του.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα έγινε γνωστό ότι τα σημάδια ήταν αποτέλεσμα μιας θεραπείας εναλλακτικής ιατρικής που ονομάζεται cupping ή (αραβικά) hijama. Γίνεται με την τοποθέτηση ζεστών βεντούζων στην πλάτη, οι οποίες όταν κρυώνουν προκαλούν αναρρόφηση, τεντώνοντας το δέρμα και τους μύες.

Δεν υπάρχει ακόμα πειστική επιστημονική απόδειξη ότι η hijama βοηθάει, αλλά χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους κορυφαίους αθλητές. Λέγεται ότι ο Μόντριτς έμαθε για αυτή από τον Μπενζεμά, ο οποίος επίσης τη χρησιμοποιεί (με θαυμαστά αποτελέσματα)

Cupping ή hijama

Η πρακτική αυτή εμφανίζεται κυρίως στην Ασία αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Όπως συμβαίνει με όλη την εναλλακτική ιατρική, το cupping έχει χαρακτηριστεί ως ψευδοεπιστήμη.

Η θεραπεία με βεντούζες χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση πυρετού, χρόνιας οσφυαλγίας, κακής όρεξης, δυσπεψίας, υψηλής αρτηριακή πίεσης, ακμής, ψωρίασης , αναιμίας, αποκατάστασης εγκεφαλικού, ρινικής συμφόρησης, στειρότητας και εμμηνόρροιας.

Οι μώλωπες και ο αποχρωματισμός του δέρματος είναι οι (εμφανείς) αρνητικές επιπτώσεις της θεραπείες. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις παραπέμπουν σε… κακοποίηση παιδιών. Η παρουσία των σημαδιών σε παιδιά έχει οδηγήσει σε νομικές ενέργειες κατά γονέων που έβαλαν τα παιδιά τους να υποβληθούν στη συγκεκριμένη θεραπεία.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News