Champions League: Πεπ και Κλοπ τα θέλουν όλα... και τα θέλουν εδώ και τώρα!

Champions League: Πεπ και Κλοπ τα θέλουν όλα… και τα θέλουν εδώ και τώρα! Προκρίσεις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά απέναντι σε

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει τις προκρίσεις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι απέναντι σε Μπενφίκα (3-3 στο Άνφιλντ) και Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0 στη Μαδρίτη) και την επική τριλογία της μονομαχίας Κλοπ – Γκουαρδιόλα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της! 

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες, όταν η Λίβερπουλ έφτασε σε απόσταση βολής τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Premier League, οι προσκυνητές της «στρογγυλής θεάς» ανά τον πλανήτη και κυρίως οι φανατικοί λάτρεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, αδημονούν να ζήσουν μια… επική τριλογία με πρωταγωνιστές τους δύο κορυφαίους προπονητές στον κόσμο!

Από το βράδυ της Τετάρτης η τιτανομαχία Πεπ Γκουαρδιόλα – Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κορύφωσή της, που φυσικά δεν θα είναι άλλη από τη σύγκρουσή τους στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς», το βράδυ της 28ης Μάϊου.

Η Σίτι έμεινε όρθια στον… σκυλοκαβγά της Μαδρίτης

Τρία εικοεσιτετράωρα πριν την δεύτερη διαδοχική μονομαχία τους το απόγευμα του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι γνώριζαν ότι είχαν μπροστά τους ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό μονοπάτι να διασχίσουν απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Πεπ ήξερε ότι θα έφτυνε αίμα απέναντι στα… «σκυλιά» του Σιμεόνε και το σενάριο του αγώνα στο “Wanda Metropolitano” ήταν το απολύτως αναμενόμενο. Ένας… ποδοσφαιρικός καβγάς του δρόμου, από αυτούς που συνηθίζει ο «Τσόλο», κάθε φορά που έχει να απενεργοποιήσει έναν ανώτερο αντίπαλο.

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στο δεύτερο ημίχρονο αν υπήρχε μία ομάδα που επένδυσε στο επιθετικό της πλάνο για να φτάσει στην πηγή της πρόκρισης, αυτή δεν ήταν η «αρμάδα» του Πεπ, αλλά η Μαδριλένικη «ταξιαρχία» του σπουδαίου Αργεντίνου.  

Οι παίκτες της Σίτι χρειάστηκε να καταθέσουν στο γήπεδο, κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους, να σταθούν και τυχεροί και τελικά να επιστρέψουν καταϊδρωμένοι, αλλά πανευτυχείς στη βάση τους παραμένοντας στο κυνήγι του πολυπόθητου, εδώ και χρόνια, τρεμπλ! Έστω κι αν χρειάστηκαν να καταφύγουν ακόμη και σε καθυστερήσεις στο φινάλε της εξοντωτικής μονομαχίας τους που διήρκησε συνολικά 101 λεπτά, χωρίς παράταση! Στους σκυλοκαβγάδες, άλλωστε, δεν επιβιώνεις ούτε με ευγένειες, ούτε με γλυκόλογα… 

Χορεύοντας… συρτάκι με τον Τσιμίκα και τα «δεύτερα» της Λίβερπουλ

Στο «Άνφιλντ», αντίθετα, ο Κλοπ αντιμετώπισε τον επαναληπτικό με τους «Αετούς της Λισαβόνας», θαρρείς και επρόκειτο για αναμέτρηση του… πρώτου γύρου του Λιγκ Καπ. Ο πάγκος της Λίβερπουλ πρέπει να ήταν ο πιο ακριβός που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του «Άνφιλντ». Σαλάχ, Φαν Ντάικ, Μανέ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Τιάγκο όλοι τους… παγκίτες, καθώς ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε να γεμίσει τις μπαταρίες τους ενόψει του καταιγιστικού προγράμματος που ακολουθεί. Ρίσκο; Αναμφισβήτητα! Προημιτελικό Champions League έπαιζαν οι “reds”.

Τι κι αν έπαιζαν με δεύτερη ομάδα οι… κυνηγοί ενός θρυλικού quadruple; Κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα άνετο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και παρά την ισοφάριση των Λουζιτανών, δεν έδειξαν να αγχώνονται ούτε για ένα λεπτό.

Άλλωστε ο Έλληνας που έδωσε ρεσιτάλ στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος Οδυσσέας Βλαχοδήμος (αναμφισβήτητος MVP της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της Μπενφίκα) αλλά ο Κώστας Τσιμίκας. Ο λατραμένος Cross-tas του Kop επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το παρατσούκλι του και προσέθεσε άλλες δύο ασίστ στο άκρως παραγωγικό σακούλι του!

Όταν έριξε από δευτέρα σε… νεκρά, αντέδρασε η Μπενφίκα

Είπαμε, όμως. Προημιτελικός Champions League ήταν! Παρά το γεγονός ότι ο Κλοπ έριξε στο τελευταίο ημίωρο αρκετούς εκ των βασικών, η Λίβερπουλ επιχείρησε να ολοκληρώσει την τυπική διαδικασία με… νεκρά ταχύτητα και λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο γκολ, ισοφάρισαν σε 3-3 αλλά τα θαύματα του διημέρου είχαν «κλείσει» με την πρόκριση της Βιγιαρεάλ μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν. 

Αν μη τι άλλο, επρόκειτο για άλλο ένα… χορταστικό ποδοσφαιρικό πιάτο του λαχταριστού μενού που μας έχει χαρίσει απλόχερα το φετινό Champions League. 

Ραντεβού πλέον στα ημιτελικά. Θα ξεπεράσουν τα τελευταία τους εμπόδια στο δρόμο προς το Παρίσι Κλοπ και Γκουαρδιόλα, ή μήπως δύο… αλεπούδες των πάγκων (Αντσελότι και Έμερι) θα τους στερήσουν τη δυνατότητα να συναντηθούν για τελευταία φορά στη σεζόν στη «μητέρα των μαχών»; Λίγη υπομονή και θα μάθουμε: Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ σε δύο ισπανοαγγλικές συγκρούσεις που είναι σίγουρο ότι θα μας καθηλώσουν! 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News