Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-4: Ο Τσάβι πήγε, είδε και... άλωσε το Μπερναμπέου στην πρώτη του επίσκεψη

Μια εκπληκτική Μπαρτσελόνα κατάφερε να σκορπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στα 4 σημεία του ορίζοντα, κερδίζοντάς την με 4-0 και ρίχνοντας της μεγάλη… σφαλιάρα, σπάζοντας το αήττητο των 24 παιχνιδιών στο Μπερναμπέου.

Οι «μπλαουγράνα» από τη στιγμή που πάτησαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεν βρήκαν αντίπαλο και έκαναν πάρτι στη Μαδρίτη, με οργανωτές τους Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ και Φεράν Τόρες.

Η Μπάρτσα πέταγε φωτιές με οδηγό τον Ντεμπελέ

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από τα πόδια του Βινίσιους, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ κράτησε τη μπάλα, ταλαιπώρησε τον Αραούχο και στη συνέχεια έβγαλε, τη μπάλα, στις… παρυφές με τον Βαλβέρδε να σουτάρει αλλά τον Τερ Στέγκεν να έχει απάντηση.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση, με τους Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ να χάνουν δύο απίστευτες ευκαιρίες στο 14ο λεπτό. Η αρχή έγινε μετά από μια εκπληκτική άσα του Μπουσκέτς, στον Φεράν Τόρες, με τον δεύτερο να γυρίζει παράλληλα μέσα στην περιοχή και να βρίσκει τον Γκαμπονέζο  επιθετικό, μόνο του μέσα στην περιοχή, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρτουά, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ντεμπελέ στη συνέχεια της φάσης και μετά το ριμπάουντ που πήρε.

Οι «μπλαουγράνα» δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, καθώς λίγα λεπτά αργότερα την ευκαιρία να σκοράρει είχε ο Φεράν Τόρες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είδε τη μπάλα να του έρχεται από τα δεξιά και από τον Ντεμπελέ και με μια περίτεχνη ενέργεια έφερε τη μπάλα στο δεξί του, όπου και σούταρε, αλλά αυτή πήγε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πολύ καλό τρανζίσιον και όσες φορές έβλεπαν τη Ρεάλ να ανεβαίνει ψηλά, κατάφερναν με γρήγορο και άμεσο παιχνίδι να βγουν μπροστά.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη φάση του πρώτου γκολ, η Μπάρτσα πήρε τη μπάλα, έπαιξε γρήγορα δεξιά στον Ντεμπελέ, ο οποίος αφού πρώτα πέρασε με την ταχύτητα του τον Νάτσο στη συνέχεια έδωσε ασίστ στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος κέρδισε με κεφαλιά τον Κουρτουά κάνοντας το 1-0 στο 29ο λεπτό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους «μπλαουγράνα» στη συνέχεια, καθώς ακόμα και μετά το γκολ, η Ρεάλ δεν έδειχνε πως μπορούσε να βρει απάντηση στον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Κάτι το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, στο 38ο λεπτό, με τον Αραούχο να κάνει το 2-0 μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντεμπελέ και είχε κερδίσει ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από μια ακόμη ωραία οργανωμένη επίθεση.

Μετά το δεύτερο γκολ, η Ρεάλ προσπάθησε να πάρει τη μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση, ενώ παράλληλα έδειχνε να τα έχει… χαμένα, κάνοντας μερικά πολύ εύκολα λάθη.

Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, βρήκε την Μπάρτσα να το κάνει σχεδόν όλα καλά και την Ρεάλ να πρέπει να αλλάξει πολλά στο δεύτερο μέρος, εάν θα ήθελε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Καταλανικό πάρτι

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα, η οποία απείλησε μόλις στα 22 δευτερόλεπτα με τον Φεράν Τόρες να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά μετά από καταπληκτική πάσα του Ομπαμεγιάνγκ, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός όμως κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να στείλει τη μπάλα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη ευκαιρία το έκανε ένα λεπτό αργότερα, όταν και πάλι οι «μπλαουγράνα» κατάφεραν να βγουν πολύ γρήγορα μπροστά και αφού άλλαξαν  τη μπάλα πολύ ωραία οι Ντε Γιονγκ και Ομπαμεγιάνγκ, ο τελευταίος με τακουνάκι έκανε ασίστ στον Φεράν, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε αυτό που έπρεπε και έγραψε το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν σταματημό, το προβάδισμα των 3 τερμάτων έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, προβάδισμα 4 γκολ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να συνεργάζεται ξανά με τον Φεράν Τόρες, αυτή τη φορά όμως, αυτός ήταν ο εκτελεστής και ο Ισπανός ο πασέρ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Ότι και εάν έκανε ο Αντσελότι δεν έδειχνε να αλλάζει κάτι στη Ρεάλ, ούτε οι αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά ούτε και αυτές μετά την 1 ώρα παιχνιδιού.

Από το 70 και μετά την εμφάνισή της έκανε και η Ρεάλ στην αναμέτρηση, βγάζοντας μερικές φάσεις, παρ’ όλα αυτά η ομάδα που συνέχιζε να δείχνει πιο επικίνδυνη, σε κάθε της επίθεση, ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε πολλές τελικές προσπάθειες, κυρίως λόγο του εξαιρετικού, ακόμα και εάν δέχθηκε 4 γκολ, Τιμπό Κουρτουά.

Στα τελευταία λεπτά η Μπαρτσελόνα έδειξε να ρίχνει τον ρυθμό, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκα σίγουρα χαρούμενους τους Καταλανούς, τόσο για τη νίκη κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό της, όσο και για τον τρόπο  παιχνιδιού. Από την άλλη η Ρεάλ παρότι δεν απειλείται σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη θέση του πρωταθλήματος παρόλα αυτά θα πρέπει να δει τι έφτιαξε και δεν … υπήρξε στο ματς.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-2-1): Κουρτουά, Καρβαχάλ (46′ Ντίαζ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (63′ Λούκας), Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρος (46′ Καμαβίνγκα), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (63′ Ασένσιο)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα (86′ Ντάνι Άλβες), Ντε Γιονγκ (71′ Γκάβι), Μπουσκέτς, Πέδρι (86′ Νίκο), Ντεμπελέ (80′ Τραορέ), Τόρες, Ομπαμεγιανγκ (71′ Μέμφις)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News