Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: Ποιο ντέρμπι; Παράσταση τίτλου στο «Etihad»

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1: Ποιο ντέρμπι; Παράσταση τίτλου στο «Etihad». Η Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο ισοπέδωσε την Γιουνάιτεντ, αλλά έστειλε και μήνυμα προς το… Λίβερπουλ ενόψει της κούρσας τίτλου στην Premier League!

Η Μάντσεστερ Σίτι όχι μόνο ισοπέδωσε την Γιουνάιτεντ, αλλά έστειλε και μήνυμα προς το… Λίβερπουλ ενόψει της κούρσας τίτλου στην Premier League!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι του Μάντσεστερ η Σίτι του Πεπ Γκουαρδόλα, επικρατώντας με 4-1 αφού είχε σε τρομερή μέρα τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο Βέλγος είχε δύο γκολ και μία ασίστ και η Γιουνάιτεντ το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να ισοφαρίσει για λίγα λεπτά με τον Σάντσο.

Με αυτήν τη νίκη η Μάντσεστερ Σίτι διατήρησε το +6 από τη δεύτερη Λίβερπουλ, που έχει όμως και έναν αγώνα λιγότερο, στέλνοντας το μήνυμα πως και φέτος η κούρσα της Premier League εξαρτάται από τα δικά της… πόδια!

Χωρίς Κριστιάνο, μαγικός Ντε Μπρόινε…

Η Γιουνάιτεντ χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αποστολή αναγκάστηκε να πάει σε ενδεκάδα με τριάδα στα χαφ και να μπει σε δευτερεύοντα ρόλο πίσω από την μπάλα, αλλά το σχέδιο καταστράφηκε νωρίς. Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκε στην Μάντσεστερ Σίτι με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Τζακ Γκρίλις να συνεργάζονται από την αριστερή πλευρά και τον Ντε Μπρόινε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0. Ο Βέλγος είχε άλλη μία ευκαιρία στο 15′ με τον Ντε Χέα να απαντάει και τους «κόκκινους διαβόλους» με αρκετή διάθεση για γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς την επίθεσή τους όταν ανακτούσαν την κατοχή.

Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Ράνγκνικ βρήκε τον τρόπο της ισοφάρισης στο 22′. Ο Πογκμπά που βρισκόταν αρκετά ψηλά στο γήπεδο άνοιξε γρήγορα για τον Σάντσο, που συνέκλινε προς το κέντρο για να πλασάρει στη γωνία του Έντερσον και να ισοφαρίσει. Παρόλα αυτά ο Ντε Μπρόινε ήταν εκεί για να τιμωρήσει κάθε λάθος της αμυντικής γραμμής της Γιουνάιτεντ. Ο Φόντεν τσίμπησε μπροστά από τον Μαγκουάιρ και παρά την επέμβαση του Ντε Χέα, ο μέσος της Σίτι είχε… πιάτο την εστία για το νέο προβάδισμα των «πολιτών» στο 28′.

Αυτή άλλωστε ήταν και η εικόνα του πρώτου μέρους, με την Γιουνάιτεντ να παρουσιάζεται αμυντικά εύθραυστη, παρά την τριάδα στο κέντρο και την ανώτερη ποιοτικά Σίτι να «εκτελεί» με κυνισμό στις στιγμές της. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις τελικές του Φιλ Φόντεν, που στο 41ο λεπτό έφυγε στην πλάτη του Λίντελοφ αλλά αστόχησε χαρακτηριστικά στο πλασέ του. Για φινάλε σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ο Ντε Χέα απέκρουσε θεαματικά πλασέ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 45′.

Το πλήρωσε με το που ρίσκαρε ο Ράνγκνικ, πάρτι για τη Σίτι

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνο, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να υπερφορτώνει την αριστερή πλευρά. Γκρίλις και Μπερνάρντο Σίλβα συνεχώς βρισκόταν εκεί για να δημιουργήσουν ρήγματα. Η στατική φάση της Σίτι στο 57′ πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελάνγκα παραλίγο να κάνει τη ζημιά, όταν η Γιουνάιτεντ έκλεψε ξανά την μπάλα ψηλά από τον Φόντεν, με τον Κανσέλο να είναι ο σωτήρας κάνοντας τάκλιν την τελευταία στιγμή.

Δέκα λεπτά αργότερα από τη φορά που προειδοποίησε, ο Ριγιάντ Μαχρέζ έβαλε τέλος σε κάθε σκέψη… στραβοπατήματος για τη Σίτι. Το φαναστικό κόρνερ του Ντε Μπρόινε ήρθε συστημένο στο αριστερό του πόδι και το πλασέ του από την περιοχή ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τον Ντε Χέα, με το 3-1 να αποτελεί παράσταση νίκης, λίγα λεπτά αφότου ο Ράνγκνικ είχε ρισκάρει με την είσοδο των Ράσφορντ και Λίνγκαρντ στο γήπεδο, αφαιρώντας έναν εκ των μέσων του.

Ο δείκτης του σκορ παρέμεινε στο 3-1 με πρωταγωνιστή τον Ντε Χέα, που ακόμα και σήμερα ήταν απο τους κορυφαίων των «διαβόλων», σταματώντας το εντυπωσιακό γυριστό του Κανσέλο στο 81ο λεπτό. Χωρίς κανέναν απολύτως τρόπο να απειληθεί η Σίτι, κράτησε την κατοχή σε ποσοστά στις παρυφές του 70% και πατούσε την αντίπαλη περιοχή οποτεδήποτε ήθελε, αναγκάζοντας τους φιλάθλους της στο… παραδοσιακό «όλε-όλε» μετά από κάθε πάσα και όχι απλά κράτησε αυτό το προβάδισμα που τη φέρνει έξι βαθμούς μπροστά από την Λίβερπουλ, με τους «reds» να μετρούν ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά το διεύρυνε κιόλας.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Γκιντογκάν μπορεί να αστόχησε εξ επαφής αλλά ο Μαχρέζ δε δίστασε να… πυροβολήσει για τέταρτη φορά, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ισπανό γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ στο 90+2′ σε ένα γκολ που ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά μέτρησε με τη βοήθεια του VAR.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (80′ Γκιντογκάν), Γκρίλις, Μαχρέζ, Φόντεν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά (65′ Λίνγκαρντ), Μπρούνο Φερνάντες, Ελάνγκα (65′ Ράσφορντ), Σάντσο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News